Obavijesti

News

Komentari 5

Istražni zatvor za osumnjičenog za ratne zločine na Ovčari

Istražni zatvor za osumnjičenog za ratne zločine na Ovčari

Trojka iz Negoslavaca osumnjičena je da je sudjelovala u tzv. "špaliru smrti", u kojemu su, skupa s drugim pripadnicima srpskih paravojnih postrojbi, tukli i zlostavljali hrvatske ratne zarobljenike

VIDEO

Protiv 46-godišnjaka iz Negoslavaca, osumnjičenika za ratni zločin protiv hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari u studenome 1991. godine, sudac istrage osječkog Županijskog suda u četvrtak je odredio jednomjesečni istražni zatvor, izvijestili su sa suda.

Nakon što je osječko Županijsko državno odvjetništvo protiv 46-godišnjeg osumnjičenika s područja Negoslavaca predložilo istražni zatvor sudac istrage na ročištu je utvrdio postojanje dostatnog stupnja osnovane sumnje u počinjenje ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika na poljoprivrednom dobru "Ovčara", pokraj Vukovara, priopćio je Sud.

Također je utvrđeno kako postoji opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi osumnjičenik mogao pobjeći tj. postati nedostupan hrvatskim pravosudnim tijelima zbog blizine granice sa susjednim državama, pa mu je određen istražni zatvor.

Marijan Pavliček: 'Počinitelji zločina na Ovčari u Hrvatskoj su 22 godine živjeli slobodno'
Marijan Pavliček: 'Počinitelji zločina na Ovčari  u Hrvatskoj su 22 godine živjeli slobodno'

Osumnjičeni 46-godišnjak je uhićen 3. studenoga, u nastavku istraživanja tijekom kojeg je 8. listopada dvojici osumnjičenika također određen istražni zatvor, zbog sumnje da su, u studenome 1991. kao pripadnici Teritorijalne obrane Negoslavci, sudjelovali u tzv. "špaliru smrti", u kojemu su, skupa drugim pripadnicima srpskih paravojnih postrojbi, tukli i zlostavljali hrvatske ratne zarobljenike.

Sumnja se da je s prethodno uhićenim dvojcem, tada kao 17-godišnjak u hangaru na poljoprivrednom dobru Ovčara kraj Vukovara, "zajedno s pripadnicima srpskih paravojnih formacija, grubo fizički zlostavljao ratne zarobljenike - pripadnike Hrvatske vojske/Zbora narodne garde, redarstvenika MUP-a i drugih dragovoljaca pripadnika hrvatskih oružanih snaga te manji broj civila dovezenih iz vukovarske bolnice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1