Obavijesti

News

Komentari 87

‘Istukli su mi brata, u bolnici je umro. Mislili su da smo bogati'

‘Istukli su mi brata, u bolnici je umro. Mislili su da smo bogati'

Policija je uhitila muškarca (53) koji je s još dvojicom u Zagrebu orobio i pretukao Aleksandra Kurtovića (80). Brata Milana (78) zapričali su da ne primijeti...

VIDEO

Ta trojica su tog 7. ožujka drugi put bili u našoj kući. Otišli su oko 1 sat i primijetio sam da bratu svijetli žarulja ispred vrata. Otišao sam na štaki do njega i vidio da su vrata otvorena. On je ležao potrbuške na podu sa zavezanim rukama. Prisjetio se tako najgore večeri u svojem životu Zagrepčanin Milan Kurtović (78), čijeg su brata Aleksandra brutalno pretukli i opljačkali razbojnici. Kad mu je prišao, čuo je kako teško diše.

Hranili ga na sondu

Zvao je Hitnu pomoć i policiju te su mu brata prevezli u KBC Sestre milosrdnice.

- Imao je tešku ozljedu mozga i polomljena rebra. Cijelo vrijeme je bio na intenzivnoj i hranili su ga na sondu. Prebacili su ga u Ogulin na palijativnu skrb, no ondje je nakon deset dana preminuo. Pokopan je na Miroševcu - jedva govori Milan dok se osvrće po dvorištu. U trošnoj baraci na Savskoj cesti, stan do stana, uz samu prugu, živjeli su od djetinjstva. Obojica su bila u mirovini i štedjeli su da imaju od čega živjeti u starosti. No lopovi su imali drukčiji plan. Povod pljačke najvjerojatnije je bila informacija da braća u kući, koja se doslovno urušava, čuvaju gotovinu.

- Jednom čovjeku sam naivno posudio puno novca. Nikad to nije vratio i ne znam gdje je. Valjda je mislio da i brat skriva novac pa su tako oni došli do nas - pretpostavlja muškarac. Tročlana banda je prvi put do njih došla početkom ožujka. U gluho doba noći su pozvonili prvo Milanu s pričom da im se pokvario auto i da trebaju pomoć.

- Taj neki mršavi je preskočio valjda ogradu i za njim su stigla još dvojica. Bilo je hladno pa su tražili da se ugriju. Pitali su me gdje je mehaničar i da trebaju novac za popravak. Nisam im dao ništa i uputio sam ih na majstora. Naravno da nije radio poslije ponoći, no uz priču su otišli - prisjetio se Milan prvog susreta. No banda je imala druge planove. Taj susret im je bio izvidnica, sumnjaju istražitelji.

Pušio je i ometao ga

- Vratili su se sedmog i došli na moja vrata. Prvo su bila sva trojica tu, kao da mi zahvale što sam im pomogao s autom. Zapalili su cigaretu, a onda je taj jedan poslao drugu dvojicu da odu po auto. Pričao je cijelo vrijeme pa nisam čuo da me brat zove ili zapomaže - kaže Milan. Dvojice razbojnika nije bilo svega 20-ak minuta. U to vrijeme probudili su Aleksandra i čim im je otvorio, počelo je brutalno premlaćivanje. Milan sumnja da su mu začepili usta i onda kopali po ladicama. Ne zna jesu li i koliko novca uopće našli, no vratili su se i pobjegli.

Zagrebačka policija je uhitila muškarca (53) iz Srbije koji ga je zapričavao dok su ostali mučili brata. Završio je u policijskom pritvoru, a u četvrtak treba ići na ispitivanje u tužiteljstvo. Nakon toga slijedila mu je vožnja sucu istrage, koji je trebao odlučiti o istražnom zatvoru. Za drugom dvojicom, koji imaju 48 i 31 godinu, još tragaju. Znaju tko su, a sumnjaju da su dio šire razgranate bande koja se bavi pljačkama i iznudama novca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava