Obavijesti

News

Komentari 67

Ivan Kovačić zbrinuo i tajnicu iz ukinutog ureda Stipe Mesića

Ivan Kovačić zbrinuo i tajnicu iz ukinutog ureda Stipe Mesića
1

Po nalogu ministra, službenica Mirjana Pavoković obavlja poslove administrativnog referenta u Ministarstvu uprave za potrebe dužnosnika. Trenutno je na godišnjem odmoru

VIDEO

Na slučaj zapošljavanja Višnje Tafre i Vesne Nađ koji je umalo izazvao krizu u Vladi reagirao je i prozivani ministar branitelja, a pokazalo se da to nije jedini premještaj unutar ministarstva uprave. Kod Mostovog ministra zbrinuta je i tajnica ukinutog ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića - Mirjana Pavoković, javlja Dnevnik.hr.

"Mirjana Pavoković je kao državna službenica ukinutog državnog tijela (Ureda predsjednika Republike Hrvatske) čije poslove nije preuzelo neko drugo državno tijelo, sukladno članku 125. Zakona o državnim službenicima, preuzeta u Ministarstvo uprave kao središnje tijelo državne uprave nadležno za službeničke odnose te je u propisanom roku rješenjem stavljena na raspolaganje Vladi Republike.

Člankom 128. Zakona o državnim službenicima, propisano je da se na dužinu i tijek roka raspolaganja Vladi primjenjuju opći propisi o radu koji se odnose na dužinu i tijek otkaznog roka, a za određivanje dužine raspolaganja računa se neprekidni radni staž u državnim tijelima Republike Hrvatske.

Odredbom članka 74. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike propisano je da službeniku kome nedostaje najviše tri godine života do ostvarenja uvjeta za starosnu mirovinu, ne može prestati služba, odnosno radni odnos bez osobnog pristanka, osim u slučaju prestanka službe po sili zakona te će se takvog službenika za kojeg ne postoji mogućnost rasporeda, staviti na raspolaganje do ispunjenja uvjeta za mirovinu. 

Službenica Pavoković stječe uvjet za ostvarivanje prava na starosnu mirovinu 1. srpnja 2017. godine.,
Prema odredbi članka 129. Zakona o državnim službenicima, za vrijeme trajanja raspolaganja državna službenica dužna je obavljati poslove po nalogu čelnika tijela ili osobe koju on za to ovlasti, u skladu sa stečenim stupnjem obrazovanja, a za vrijeme trajanja raspolaganja ostvaruje pravo na plaću u visini plaće isplaćene u mjesecu koji je prethodio stavljanju na raspolaganje, dok pravo na plaću i druga prava iz službe ostvaruje u državnom tijelu u kojem je doneseno rješenje o stavljanju na raspolaganje. 

Nastavno na navedene zakonske odredbe, po nalogu ministra, službenica Pavoković obavlja poslove administrativnog referenta u Ministarstvu uprave za potrebe dužnosnika, budući da ima srednju stručnu spremu ekonomske struke. 

U suprotnom, službenica Pavoković ostvarivala bi pravo na plaću iz proračuna RH, iako postoje poslovi koje bi mogla obavljati u skladu sa svojim stečenim stupnjem obrazovanja.

Državna službenica koristi drugi dio godišnjeg odmora iz 2016. godine. Nemamo saznanja gdje niti na koji ga način koristi budući da državni službenici nisu u obvezi upoznati poslodavca, u ovom slučaju Ministarstvo uprave s istim", odgovoreno je Novoj TV iz Ministarstva uprave.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.