Obavijesti

News

Komentari 31

Ivan Krželj ima samo 23 godine i najmlađi je načelnik općine

Ivan Krželj ima samo 23 godine i najmlađi je načelnik općine
3

Nezavisna lista Ivana Krželja je u nedjelju osvojila većinu na lokalnim izborima u Zavarju kraj Šestanovca. Prvom odlukom si je smanjio plaću, a sada volontira

VIDEO

Četiri glasa protiv i tri za bila su u prosincu prošle godine dovoljna za neprihvaćanje proračuna općine Zadvarje i pad dvanaest godina duge HDZ-ove vlasti u jednoj od najmanjih općina u Hrvatskoj.  Sve do prošle nedjelje HDZ-ovci su bili sigurni u svoju pobjedu u političkom megdanu s Nezavisnom listom koju su činili mladi Zadvarjani na čelu s najmlađim načelnikom u Hrvatskoj Ivanom Krželjem (23).

Od ove nedjelje Zadvarjani okreću novu stranicu svog boljitka jer su na izborima svoj glas dali upravo Nezavisnoj listi koja u vijeću sada broji, uz načelnika i donačelnicu, četiri vijećnika uz dva oporbena HDZ-ovca i jednog vijećnika HNS. 

- Ma što da vam kažem, sve ovo što radimo je za bolje sutra našeg Zadvarja. Mladi neće više odlaziti iz Zadvarja jer su ovdje svi preduvjeti za dobar život - dočekuje nas novi načelnik Ivan Krželj. 

Mladi neće više odlaziti iz Zadvarja jer su ovdje svi preduvjeti za dobar život

On i njegovi prijatelji s liste svjesni su težine odluke koju su preuzeli na svoja mlada leđa i ne boje se kažu jer Zadvarju žele samo dobro.  

- Nas sedam s liste, ali i svi oni koji su svojim glasom poduprli promjene u Zadvarju, složilo se da im je Zadvarje na prvom mjestu. Ljudi su to prepoznali i ovim putem svima onima koji su nas podržali veliko hvala uz obećanje da ih nećemo iznevjeriti - poručuje mladi prvijenac iz općine koja broji svega tristotinjak stanovnika od kojih 256 ima pravo glas, ali općine s dugom tradicijom gosparskog i trgovačkog središta

Zadvarje ima sve predispozicije da ostvari ono što im je prethodna vlast tek godinama obećavala. Mlade snage i načelnik Krželj za početak ne žele "grlom u jagode" - najavljuju tek snimanje stanja i računa u općinskom proračunu od dva milijuna kuna izvornih prihoda. 

Za razliku od svog prethodnika koji je primao plaću od 8000 kuna, Krželj kaže kako će njegova plaća biti 4200 kuna, ali tek kada bivši načelnik Branko Krnić (HDZ) i njegov zamjenik prestanu dobivati svoju zaštićenu plaću. Donačelnica Ivana Krnić s Nezavisne liste mladih svoj će posao obavljati volonterski. 

- Ne želimo obećavati brda i doline, ali želimo poručiti kako ćemo polako sigurnim koracima graditi naše bolje sutra. Još u doba turske vlasti Zadvarje je bilo prepoznato kao trgovačko središte. Zadvarje je poznato po svojim sajmovima i mi ćemo uz već poznati sajam svakog utorka u turističkim mjesecima uvesti još jedan sajamski dan u tjednu, možda petak - dan koji je i prije sto godina bio sajamski dan u Zadvarju - poručuje staloženo i mirno načelnik Krželj. 

Za njega će njegovi prijatelji reći kako "na prvu" izgleda mirno, "ali kada je posao u pitanju nema odstupanja. Ima srca i zna kad treba zapeti", rekoše svi k'o jedan za Ivana Krželja. Ovaj mladi inženjer elektrotehnike od malih se nogu "kalijo" u svom obiteljskom trgovačkom obrtu. 

- Ma njemu nije bilo teško nikad prenositi palete robe, već s devet godina starosti brojao je novac i upravljao sa svojim roditeljima obiteljskim biznisom. Uvijek je bio odgovoran i pouzdan - pričaju nam njegovi sumještani. 

Prvom odlukom Krželj si je smanjio plaću za pola. Počet će je dobivati čim se ona ukine bivšem načelniku. Dotad je obećao volontirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature