Obavijesti

News

Komentari 36

Ivan Rakitić ispunio srce Teu, dao mu loptu: 'Ovo je za tebe'

Ivan Rakitić ispunio srce Teu, dao mu loptu: 'Ovo je za tebe'
1

Suze radosnice krenule su same od sebe. Susret Tea (6) i Ivana Rakitića bio je toliko emotivan i poseban da smo svi na trenutak ostali bez teksta i potpuno umuknuli

VIDEO

Govori nam to Doris Tariba (30), majka dječaka Tea iz Supetarske Drage na otoku Rabu. Teo je rođen s teškom srčanom greškom, a jučer mu se u španjolskoj Barceloni ostvario jedan od najvećih životnih snova.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

01:08

- Odmah ga je prepoznao, naravno s televizije, a pohrlili su jedan prema drugome kao da se poznaju cijeli život. Ivan je toliko jednostavan, velikog srca i emocija da nas je sve iznenadio svojom pozitivnom osobnošću - nastavlja oduševljena mama Doris.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:27

Susret se vrlo vjerojatno nikad ne bi dogodio da nije bilo čovjeka velikog srca koji je nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, na aukciji koju je organizirala udruga Veliko srce malom srcu, kupio loptu s potpisima svih igrača Rakitićeva kluba Barcelone. Loptu je udruzi u Rovinju poklonio sam Rakitić.

Anonimni kupac velikog srca

Iako se prvotno spominjalo da je lopta prodana za 50.000 kuna, anonimni kupac je na račun udruge uplatio 75.000 kuna, čime je još više pokazao svoje veliko srce. No priči ni ovdje nije kraj.

S obzirom na to da je kupac lopte bio upoznat s Teovom dijagnozom od početka njegove bolesti, upravo je dječaku odlučio pokloniti vrijednu loptu. Ali ne na Rabu, gdje Teo i njegova obitelj žive, nego u Barceloni, gdje mu ju je osobno predao upravo Rakitić. Za dječaka i njegovu obitelj, kao i članove udruge, organizirao je četverodnevno putovanje u Barcelonu koje će svi, sigurno, pamtiti cijeli život.

Teo, ovo je za tebe, rekao je Rakitić kratko i pružio dječaku potpisanu loptu. Osim toga, poklonio mu je i svoj dres s potpisom.

Ivan Rakitić nakon operacije: Hvala Bogu, sve je bilo dobro
Ivan Rakitić nakon operacije: Hvala Bogu, sve je bilo dobro

- Vrlo rado sam se priključio ovoj humanitarnoj akciji. Meni je najvažnije kad nekome mogu pomoći i pridonijeti nečijem boljitku. Susret s Teom vrhunac je ove lijepe priče i nadam se da će ih biti još, kao i mogućnosti da se nekome pomogne - rekao je Rakitić dodavši kako na njega uvijek mogu računati.

Udruga Veliko srce malom srcu je Rakitiću u znak zahvalnosti poklonila unikatan poklon, loptu koju je u svega nekoliko sati izradio Matija Kozić, otac jednog od djeteta sa srčanom greškom. Unutar lopte su srca koja simboliziraju svu oboljelu djecu.

- Više od 10.000 obitelji u Hrvatskoj na neki je način uključeno u našu udrugu. Na dijagnoze koje naša djeca imaju ne može se preventivno djelovati, one su im urođene. Ipak, može se pomoći međusobnim razmjenjivanjem iskustava, podrškom i slično. Ovo putovanje je jedno neprocjenjivo iskustvo - rekla je Barbara Brzaj ispred udruge Veliko srce malom srcu, koja brine i pomaže djeci rođenoj sa srčanim manama, kao i njihovim obiteljima.

Ivan Rakitić stresao je stativu, Roma zabila čak dva autogola!
Ivan Rakitić stresao je stativu, Roma zabila čak dva autogola!


Podsjetimo, Teo je bio beba od svega tri mjeseca kad su liječnici otkrili da mu srce ubrzano kuca. Detaljnim pregledima ustanovili su da Teo ima tešku srčanu manu zbog koje je hitno morao biti hospitaliziran. Punih devet mjeseci proveo je u bolnici. Kad je navršio godinu dana, morao je na operaciju.


No prva mu nije pomogla pa je Teo podvrgnut i drugom zahvatu. Nakon toga njegova je obitelj konačno mogla odahnuti. Danas je Teo veseli predškolac. Rutinske kontrole jedino su što ga podsjeća na njegovu bolest i nekadašnju borbu, no osim toga nema nikakvih problema.

Njegovi roditelji Doris i Marko nisu mogli ni sanjati da će ih sinova sudbina odvesti čak do Barcelone, u društvo proslavljenog “vatrenog” reprezentativca Ivana Rakitića, kao i pred najboljeg nogometaša svijeta Lea Messija te ostale igrače poznatog španjolskog kluba Barcelona.

- Prije nekoliko dana primili smo telefonski poziv u kojem nam je rečeno da jedan naš poznanik i veliki humanitarac, koji u cijeloj priči želi ostati anoniman, Teu želi pokloniti nogometnu loptu s potpisima igrača Barcelone. Loptu je kupio na aukciji udruge Veliko srce malom srcu, a Teu i cijeloj našoj obitelji organizirao je i put u Barcelonu. Svi smo jako euforični, pamtit ćemo ovo cijeli život - zaključuje Doris.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21