Obavijesti

News

Komentari 162

'INA nam treba, a MOL ju želi pretvoriti u benzinsku crpku'

'INA nam treba, a MOL ju želi pretvoriti  u benzinsku crpku'
1

Saborski zastupnik ističe kako država treba što prije preuzeti kontrolu nad INA-om i pozabaviti se proizvodnjom. INA nam treba, kakva takva, smatra Ivan Vilibor Sinčić

VIDEO

Saborski zastupnik i jedan od čelnika Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić gostovao je u studiju 24sata gdje je s novinarom Borisom Rašetom razgovarao o Ustavnom sudu te najavi Vlade o otkupu INA-e od MOL-a.

Razgovor pratite uživo na portalu 24sata, našoj Facebook stranici i YouTube kanalu.

Ivan Vilibor Sinčić: Ustavni sud je odlučio spasiti HDZ, a žrtvovati Inu! Voditelj: Boris Rašeta

Posted by 24sata on Wednesday, 28 December 2016

__________________________________________________________________________________

- HDZ je još 90-ih instalirao svoje ljude tamo - kaže Sinčić i dodaje da Ustavni sud brani tajkune. 

Pozvao se na izjavu Bože Petrova iz travnja ove godine kad je rekao da ima informacije kako će arbitraža dobro završiti te se pita je li Petrov radio protiv interesa Hrvatske. 

- Tajne službe su trebale informirati Vladu. Nitko od njih nije radio za hrvatske interese - optužuje Sinčić propalu Vladu Tihomira Oreškovića.

- Kad je prodavana INA je bila mnogo vrjednija. Od kad ju je preuzeo MOL izgubili smo polja u Siriji, sustavno se otpuštaju ljudi. Oni žele od INA-e napraviti običnu benzinsku crpku na kojoj će prodavati svoje derivate - kaže Sinčić i ističe kako država treba što prije preuzeti kontrolu nad INA-om i pozabaviti se proizvodnjom.

- Ono što me plaši je nefunkcionalnost pravosuđa. Još nismo ni jednog velikog kriminalca uspjeli osuditi, a kamoli mu uzeti imovinu - kaže Sinčić i dodaje da sudovi rade 'po narudžbi' i štite kriminal. 

- Institucije su krive. DORH najviše. DORH je crna rupa - kaže Sinčić koji se u to uvjerio u svom vremenu u Saboru.

- To se sve tempira između Bajića i Cvitana, kao između Putina i Medvedova. Sve to treba raščistiti. Govorio sam o ukidanju Ustavnog suda - ovakvog suda - kaže Sinčić.

- Zašto imamo ljude koji sjede i u MOL-u i u INA-i? Sukob interesa. Karamarko je mala beba za to - govori Sinčić koji je istaknuo i kako je stotine Mađara radilo u INA-i na crno i bez radne dozvole.

- Nafta je još uvijek glavni energent. INA nam treba, kakva takva - odgovorio je na pitanje hoće li dići ruku za kupnju INA-e ako to pitanje dođe do Sabora.

- Mi smo samo automat za zakone - kaže Sinčić i ističe kako bi Sabor trebao biti iznad Vlade, a ne da Vlada sama diktira sve.

- Krajnji cilj interesa koji stoje iza Imunološkog zavoda je stečaj. Tolike kaznene prijave, nikad ništa nije obrađeno, nikad nitko nije uhićen - kaže Sinčić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.