Obavijesti

News

Komentari 176

Ivić: Možemo dokazati da iza prosvjeda stoji mladež SDP-a

Ivić: Možemo dokazati da iza prosvjeda stoji mladež SDP-a
3

HDZ-ovci su reagirali na izjave SDP-ovca Slavka Linića, koji je u četvrtak sazvao konferenciju za medije. Kažu da se on nema što javljati po pitanju branitelja i duga

VIDEO

Nakon jučerašnje konferencije za medije koju su sazvali SDP-ovci, čelnici HDZ-a odlučili su se obratiti javnosti. Bivši ministar financija Ivan Šuker odgovorio je na optužbe Slavka Linića kako je država za njegova mandata povećala inozemni dug na 45 milijardi eura.

- Država se zadužila za pokrivanje deficita samo 12 posto. Ostatak su zadužile poslovne banke i građani - rekao je Šuker. 

Na Linićeve izjave reagirao je i ministar branitelja Tomislav Ivić, koji je kazao da se SDP nema što javljati po pitanju hrvatskih branitelja jer se branitelji dobro sjećaju kako se koalicijska Vlada ponašala prema njima u razdoblju od 2000. do 2003. dok su bili na vlasti.

- Ako netko nema pravo govoriti o hrvatskim braniteljima, onda je to Linić koji je tada bio potpredsjednik Vlade. Branitelji dobro znaju tko je kakav odnos imao prema njima i tko je provodio kakvu politiku prema njima - kazao je Ivić. Dodao je kako je ova Vlada nastojala olakšati poziciju braniteljima i to je činila u sasvim drugačijem ekonomskom vremenu nego što je bilo 2002., kada nije bilo svjetske krize, ni pada BDP-a.

Osvrnuo se i na prosvjede diljem zemlje rekavši kako HDZ ima potvrdu da iza tiskanja protuvladinih plakata u Dubrovniku stoji mladež SDP-a.

- Možemo dokazati povezanost oporbenih stranaka s prosvjedima u Hrvatskoj - rekao je Ivić. Na pitanje novinarke mogu li se vidjeti ti dokazi, odgovorio je kako će ih sutra objaviti u lokalnim novinama.

Javnosti se obratio i HDZ-ov zastupnik Boris Kunst koji je rekao da je "SDP-ovo cendranje za izborima jače od cendranja svakog djeteta za dudom". Na Linićeve izjave o zaštiti prava radnika odgovorio je da on nema pravo glasa jer je "zakleti protivnik sindikata i radničkih prava".

- On je 24. svibnja 2004. godine javno poručio radnicima da imaju prevelika prava koja ometaju poduzetništvo i nakon toga su smanjena prava radnicima. Također je izjavio da poslodavce sputava briga prema radnicima, a oni koji to ne razumiju žele se vratiti u socijalizam. Zbog toga su izmanipulirali radnike Kamenskog, Uzora i druge, a sada bi htjeli da se Linić vrati na vlast da ih mogu sahraniti - rekao je Kunst. Poručio je "kukuriku koaliciji" da je vrijeme maskenbala završilo te da budu ono što jesu.

- Unatoč svim financijskim problemima, ova vlast nikad nije jednostrano mijenjala ni jedan propis i nikada nije dovela u pitanje isplatu plaća i mirovina. Što je koalicija nervoznija to je veći dokaz da ova vlada sve bolje radi - zaključio je Kunst.

SDP: Ne stojimo iza prosvjeda

Dubrovački SDP ni na koji način nije organizirao ni sudjelovao u protuvladinim prosvjedima u Dubrovniku, kazala je predsjednica Gradskog odbora SDP-a Olga Muratti.

Doznajemo da je bivši predsjednik dubrovačkog Foruma mladih SDP-a Nikša Klečak sudjelovao u organizaciji, tiskanju plakata i nazočio prosvjedima. Naime, Klečaka je lani u listopadu Gradski odbor SDP-a isključio iz stranke zbog narušavanja ugleda stranke. Nadzorni odbor SDP-a u Zagrebu ga je krajem veljače vratio u stranku zbog povrede postupka. Neslužbeno doznajemo da je Klečka u organiziranju prosvjeda angažirao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić kako  prosvjednici ne bi izrazili nezadovoljstvo radom gradonačelnik i gradske vlasti koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU i NL Pere Vićana s kojom većina građana već dulje vrijeme nije zadovoljna.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa