Obavijesti

News

Komentari 3

Ivica Pirić imenovan čelnikom ukrajinske gospodarske komore

Ivica Pirić imenovan čelnikom ukrajinske gospodarske komore
1

Ukrajinska gospodarska komora ima preko 2.500 zaposlenih, a Pirićeva zadaća je spajanje hrvatskih i ukrajinskih poduzetnika, te širenje suradnje

VIDEO

Počasni konzul republike Ukrajine u Hrvatskoj, umirovljeni splitski nogometaš Ivica Pirić, dobio je još jedno veliko priznanje, u sjedištu ukrajinske Gospodarske komore u Kijevu imenovan je predsjednikom i predstavnikom ukrajinske Gospodarske komore u Hrvatskoj. 

Ukrajinska gospodarska komora ima preko 2.500 zaposlenih, a Pirićeva zadaća je spajanje hrvatskih i ukrajinskih poduzetnika, te širenje suradnje na gospodarskom planu. 

Ovo je još jedno veliko priznanje i čast koju mi je ukazalo vodstvo Ukrajine, zahvaljujem ambasadoru Oleksandru Levčenku na pomoći i podršci, te prilici da radim na otvaranju Hrvatske za ukrajinske poduzetnike i obratno. 

Svjestan sam obveze i odgovornosti koju preuzimam na sebe, svjestan sam da se radi o jako ozbiljnom i velikom projektu, koji je duže vrijeme planiran, a sada je uspješno i realiziran. No uz pomoć mojih ukrajinskih prijatelja uspjet ćemo u naumu spajanja naše dvije zemlje – kazao je Pirić. 

Ukrajina je najveći svjetski izvoznik pšenice, vrlo visoko su plasirani i po proizvodnji kukuruza, suncokreta, te izvozu metala i umjetnog gnojiva. S druge strane, Ukrajinci pokazuju veliki interes za ulaganja u Hrvatsku, prije svega u  turizam. 

U narednih nekoliko dana popunit ću s dva zamjenika i tri savjetnika koji će mi pomagati u radu. Već 20. svibnja u splitskom hotelu Radisson organiziramo prvi Ukrajinsko - hrvatski Gospodarski forum, na kome će sudjelovati brojni gospodarstvenici iz obje zemlje. 

Hrvatska je do sada organizirala tri takva foruma u Ukrajini, ovo je prvi koji će biti organiziran u Hrvatskoj, a na njega stižu i gradonačelnik Dnjipra, te rektor njihovog Sveučilišta, koji će se sastati sa splitskim gradonačelnikom i rektorom splitskog sveučilišta. Slično planiramo i na razini županija Splitsko – dalmatinske i Dnjepra. 

Koliko je ovo ozbiljan projekt, svjedoči i namjera da se zainteresirani gospodarstvenici s obje strane nalaze jednom mjesečno, u Splitu ili Kievu, kako bi  suradnja što prije bila pokrenuta, a planira se i da Gospodarski forumi organiziraju jednom godišnje.

Vjerujem da ću uspjeti s vodstvom Hrvatske naći zajednički jezik, te da ćemo skupa raditi u interesu Hrvatske. Otvaranje prema ukrajinskim investitorima omogućit će otvaranje novih radnih mjesta u Hrvatskoj, ali i otvaranjem Ukrajine za plasman hrvatskih proizvoda, također ćemo omogućiti nova zapošljavanja, te zaustaviti odlazak mladih i obrazovanih ljudi iz Hrvatske – zaključio je Pirić. 

Na fotografiji su predsjednik Gospodarske komore Ukrajine Genady Chyzhykov. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"