Obavijesti

News

Komentari 20

'Ivo htio zamijeniti Bebića, ali plan mu je bio stupidan'

'Ivo htio zamijeniti Bebića, ali plan mu je bio stupidan'
5

Šeks je otkrio i kako je Ivo Sanader nakon puča htio razgovarati s njim i Jadrankom Kosor, no njih dvoje su mu rekli da nemaju o čemu razgovarati

VIDEO

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks je za Osječku televiziju i tportal opisao dramatična zbivanja pred puč, koji je, kako on kaže, htio organizirati Ivo Sanader. Rekao je kako je jedini pokretač neuspjelog puča bio Sanader, a da su drugi zastupnici bili namamljeni. Vodstvo HDZ-a uspjelo je od dolaska na sastanak u nedjelju odgovoriti oko 50 svojih ljudi.
- Sanader je ljude zvao u gluho doba noći i zvao ih da dođu u Zagreb te da će im tek tada reći gdje trebaju doći. Njegove namjere bile su urotničke - kaže Šeks. Dodaje kako ga je u nedjelju rano ujutro nazvao Josip Đakić te mu rekao da su ga zvali Zubović i Sanader. Šeks kaže kako Đakiću nisu rekli da će biti organizirana presica već da je povod sastanka Hebrangov intervju.
- Đakić me upitao što da radi, a ja sam mu rekao da ne ide tamo. Tada smo Jadranka Kosor i ja odlučili da Đakić ipak ode tamo da vidi što se to zbiva - prisjeća se Vladimir Šeks. Pohvalio se kako je do 10 sati bila slomljena Sanaderova akcija.
- Da je na sastanak došlo 50 ljudi Sanader bi onda poručio svima da je on pravi šef i vođa, a ne Jadranka Kosor - tvrdi Šeks. Šeks je također potvrdio da je jedna od Sanaderovih opcija uključivala i zasjedanje na mjesto predsjednika Sabora umjesto Luke Bebića te kako se Sanader nadao da će na svoju stranu pridobiti većinu saborskih zastupnika HDZ-a. Smatra da je Sanaderov plan bio stupidan. Vladimir Šeks kaže da je nakon brisanja iz HDZ-a Sanader pokušao doći do njega i Kosor.
- Sanader je, nakon odluke Predsjedništva o brisanju iz članstva, preko jednog člana Predsjedništva HDZ-a poručio da želi razgovarati sa mnom i predsjednicom, ali mi smo mu poručili da nemamo o čemu s njim razgovarati - zaključio je Šeks.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature