Obavijesti

News

Komentari 45

Josipović pozvao građane na izbore, a stranke na poštenje

Predsjednik je u svom govoru naglasio kako su izbori izniman događaj u kojemu građani određuju svoju budućnost, a mogu biti i veliki preokret u politici i društvu

VIDEO

Predsjednik Hrvatske, Ivo Josipović, u srijedu u 19.30 sati u svojoj poruci javnosti istaknuo je kako je u ponedjeljak 31. listopada sukladno Ustavu i zakonima raspisao parlamentarne izbore. Naglasio je kako su izbori izniman događaj  u kojemu građani određuju svoju budućnost, a mogu biti i veliki preokret u politici i društvu. 

Josipović kaže kako to ovisi o sudionicima na izborima te o samim građanima koji glasuju. Rekao je kako očekuje od stranaka da odgovorno vode svoje predizborne kampanje.

- Uvjeren sam da prljave kampanje neće donijeti dobro. Članstvo Hrvatske u NATO-u te pregovori s EU pokazuju kako Hrvatska ide u dobrom smjeru - rekao je Josipović u svojoj poruci javnosti. Zahvalio je časnim članovima Sabora na njihovu radu te je podsjetio o nedostatku morala u svim sektorima društva.

Predsjednik kaže kako ozbiljna ekonomska kriza u svijetu kod mnogih građana Hrvatske izaziva opravdani strah i gnjev. Dodao je kako izborima možemo potaknuti optimizam te se može probuditi i energija.

Sve građanke i građane Hrvatske pozvao je da izađu na izbore, a od sudionika na izborima očekuje da građanima ponude viziju bolje budućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature