Obavijesti

News

Komentari 17

Ivo Sanader: Slovenci će navijati da budemo prvaci

Ivo Sanader: Slovenci  će navijati da budemo prvaci
1

Ivo Sanader je slovenskog premijera pozvao na rukometnu utakmicu uz obećanje da tijekom utakmice neće razgovarati o graničnom sporu

VIDEO

Ovakva situacija vezana uz blokadu pregovora ne može ostati i pozdravljam inicijativu Europske komisije da se ide dalje sa zamrznute pozicije, rekao je premijer Ivo Sanader, koji se u srijedu navečer sastao s povjerenikom Europske komisije za proširenje Ollijem Rehnom. Pozvao je Sloveniju da još jednom razmisli o blokadi pregovora, a Hrvatska će, kazao je, sa svoje strane pružiti sva jamstva da neće prejudicirati granicu. Sanader će već sutra uputiti konkretan poziv slovenskom premijeru Borutu Pahoru da dođe na rukometnu utakmicu.
- Ako mu to nešto znači, dajem svečano obećanje da nećemo u vrijeme utakmice razgovarati o našim međusobnim odnosima, ali možemo i prije i poslije. Siguran sam da će Slovenci navijati da Hrvatska bude prvak svijeta - rekao je Sanader. Premijer očekuje razgovore sa Slovenijom i europskim partnerima kako riješiti situaciju nastalu blokadom pregovora. Ponovio je da Hrvatska granični spor želi riješiti u duhu europskih i svjetskih standarda. Sanader smatra da bi bilo dobro da Hrvatska i Slovenija probleme riješe pred međunarodnom pravosudnom institucijom.
- Mi nemamo granični spor od danas ili od prosinca prošle godine. Ako je Slovenija s tim otvorenim pitanjima ušla u EU, onda može ući i Hrvatska - rekao je Sanader.


LOŠIJA NAPLATA PDV-a STANJILA PRORAČUN
Ministar financija Ivan Šuker na sjednici Vlade priznao je da se lošije puni jedan segment proračuna i to porez PDV. Izvijestio je i da bi gospodarski rast mogao biti niži od planiranih 2 posto. Hoće li se ići u rebalas proračuna znat će se za tri do četiri mjeseca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.