Obavijesti

News

Komentari 34

Iz banana su se izlegli otrovni pauci: 'Proširili su se posvuda!'

Iz banana su se  izlegli otrovni pauci: 'Proširili su se posvuda!'

Gemma Price (30) iz istočne Engleske, morala je sa svojim 7-mjesečnim sinom napustiti svoj dom zbog stotine otrovnih pauka koji su se izlegli iz kupljenih banana

VIDEO

Gemma Price (30) u kupljenim bananama pronašla je stotine otrovnih paukova iz Brazila, čiji otrov može usmrtiti odraslu osobu u samo dva sata, prenosi Metro News.

- Kupila sam banane u dućanu, u ponedjeljak. Sljedeći dan vratila sam se iz teretane i uzela sam jednu te sam otišla gore. Guleći bananu, slomila sam jaje koje je visilo na njoj, koje nisam primijetila prije. Odjednom pauci su bili posvuda, stotine paukova hodalo je po mojim rukama i po mojoj pidžami. Bacila sam bananu na krevet i pauci su se proširili posvuda. Vrištala sam i pokušala sam ih ubiti što sam više mogla. Neki od njih popeli su se na kolijevku moga sina Lea. Brzo sam pozvala pomoć. Operaterka me je pitala je li me ijedan ugrizao, na što sam ja odgovorila da nije. Rečeno mi je da smjesta napustim svoju kuću jer je to jedna od najotrovnijih vrsta paukova na svijetu, brazilski pauk. Srećom moja majka živi preko ceste, stoga sam imala gdje biti i nisam ostala na cesti - ispričala je 30-godišnja Gemma.

'Trgovina mi nudi povrat novca ako donesem banane i pauke'

Ispričala je, kako je nazvala trgovinu iz koje je kupila banane kako bi im ukazala na opasnost, na što su joj oni odgovorili da će joj ukoliko donese banane i pauke vratiti novac.

- Presmiješno, nema šanse da hodam s otrovnim paukom u torbi. Kad sam nazvala upravu da ih obavijestim o problemu predložili su mi da otresem odjeću svoga djeteta - kazala je Gemma. 

Gemma inače radi kao kuharica te se već susretala s egzotičnim paucima, jednom ju je čak ugrizla udovica zbog čega je završila u bolnici. 

- Nadam se da ću pomoći ljudima i podići im svijest o ovom problemu, ishod je mogao biti drugačiji da je pauk bio veći - kazala je.

Brazilski lutajući pauk (Phoneutria fera)

Poznat je i kao naoružani pauk ili banana pauk. To je vrsta otrovnog pauka kojeg možemo pronaći u tropskim predjelima Južne i Centralne Amerike. 2010. pojavio se u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najotrovniji pauk. Ime lutajući, dobio je jer noću luta džunglom, umjesto da kao i većina paukova plete mrežu. Tokom dana kriju se u nastambama termita ispod srušenog drveća ili često i u svežnjima banana. Poznat je kao najotrovniji pauk, u smrtonosnoj koncentraciji, otrov uzrokuje gubitak kontrole nad mišićima i probleme s disanjem koji na kraju rezultiraju paralizom te mogućim gušenjem.

Otrov također uzrokuje intenzivnu bol, a može izazvati erekciju koja traje satima i nakon koje osoba najčešće ostane doživotno impotentna.

Njegov naziv banana pauk dolazi zbog toga što se vrlo često pauk sakrije u svežnje banana te putuje zajedno s bananama zbog čega se u konačnici pojavi na policama supermarketa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.