Obavijesti

News

Komentari 8

Iz doline Neretve u Vukovar pristiglo 16 tona mandarina

Iz doline Neretve u Vukovar pristiglo 16 tona mandarina

Znate da mi svake godine doniramo deset tona, a naš partner, jedan otkupni centar iz Opuzena donirao je ostatak, rekla je zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije

VIDEO

U sklopu tradicionalne humanitarne akcije "Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije", u Vukovar je u utorak stiglo 16 tona mandarina.

U ime dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića mandarine je vukovarsko-srijemskom županu predala zamjenica župana Žaklina Marević, koja je tom prigodom istaknula kako je ove godine, umjesto uobičajenih 10 tona, u Vukovar stiglo 16 tona mandarina.

- Znate da mi svake godine doniramo deset tona, a naš partner, jedan otkupni centar iz Opuzena donirao je ostatak. Ponosni smo što svaku godinu dolazimo ovamo kako bismo pokazali koliko nam je ova županija važna i koliko su odnosi između naših dvaju županija dobri i pozitivni - rekla je i dodala da župani Dobroslavić i Galić, na korist svih stanovnika, njeguju suradnju kojom će svi OPG-ovci iz tih dviju županija "uspjeti napraviti veliku suradnju i pomak u prodaji proizvoda".

- To je već krenulo - rekla je Žaklina Marević.

Po riječima župana Bože Galića, velika je želja Vukovarsko-srijemske županije da iz Zračne luke u Osijeku svako jutro krene jedan zrakoplov s poljoprivrednim proizvodima vukovarsko-srijemskih proizvođača prema tržnicama u Dubrovniku, a isto tako i iz Dubrovnika s proizvodima tamošnjih proizvođača prema Slavoniji.

- Naša suradnja daje rezultate i u turizmu, a svake godine idemo jedan korak dalje. Zahvaljujem na ovom daru za naš Caritas, koji je znak snažne međusobne potpore jednih i drugih, ne toliko financijske, koliko je to znak snažne prijateljske i ljudske poruke - rekao je Galić, koji je pošiljku mandarina predao fra Slavku Miliću, voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, koji će ih distribuirati humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici, braniteljskim udrugama te društvima Crvenog križa u županiji.

Kao uzvratnu prijateljsku gestu, Vukovarsko-srijemska županija posljednje tri godine u Dubrovnik šalje deset tona jabuka koje bi onamo trebale stići sljedećih dana, a podijelit će se humanitarnim udrugama, socijalnim ustanovama i drugim potrebitima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...
NORIJADA DILJEM HRVATSKE

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...

Donosimo programe proslava zadnjih srednjoškolskih dana maturanata diljem Hrvatske!

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta
NEVJEROJATNO

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta

BEOGRAD Jučer je izglasana rezolucija o Srebrenici. Brojni građani diljem Srbije izašli na ulice i negodovali. Kralj patetike Aca Vučić mjesecima je podgrijavao atmosferu koja je nakon izglasavanje rezolucije o genocidu u Srebrenici došla do razine patološkog ludila i masovne histerije.
Žuto upozorenje za dio zemlje, vikend donosi novo nevrijeme...
VREMENSKA PROGNOZA

Žuto upozorenje za dio zemlje, vikend donosi novo nevrijeme...

Za vikend promjenljivo i nestabilno. Još u subotu česta sunčana razdolja, osobito u Dalmaciji, a u nedjelju lokalno izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, javlja DHMZ...