Obavijesti

News

Komentari 2

Iz HZZO-a utvrdili nezakonit dodatak na plaću ravnatelja

Izvješće HZZO-a o Općoj bolnici Pula upućeno je DORH-u na daljnje postupanje, uz vijećnike Ladonje i zeleni traže hitnu raspravu u Županijskoj skupštini

VIDEO

Nakon što su nezavisni vijećnici Ladonje istarskoj Županijskoj skupštini u hitnu proceduru uputili zaključak o izradi analize zdravstvenog, ekonomskog i organizacijskog poslovanja Opće bolnice Pula, s istim je zahtjevom krenula i Zelena stranka – Zelena alternativa. Traže da se na dnevni red Skupštine istarske županije hitno uvrsti rasprava o stanju u pulskoj bolnici kojoj bi, drže zeleni, trebali nazočiti predstavnici HZZO i sindikata.

Podsjetimo, predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin jučer je u Puli kazao da će, ako se podaci o nepravilnostima u poslovanju bolnice koje je tijekom nadzora utvrdio HZZO pokažu točnima, zatražiti smjenu Upravnog vijeća i ravnatelja. Predloženim zaključkom od župana Jakovčića Ladonja traži da naloži Upravnom vijeću pulske bolnice provedbu sveobuhvatne analize rada i poslovanja bolnice.

Na optužbe Plinija Cuccurina oglasio se i ravnatelj pulske bolnice dr. Lems Jerin koji je zbog svega izrečenog odlučio tužiti prvog čovjeka Ladonje. Budući da je pulska bolnica u vlasništvu županije, zeleni se, kao i Ladonja, pitaju zašto se još nikad o tome nije raspravljalo iako je bilo obećano. Cuccurin se pak čudi izrazito nervoznom i neprimjerenom ispadu dr. Lemsa Jerina kada je s činjenicama o bolnici upoznat već duže vrijeme te se pita zaslužuje li Istra imati deset godina na čelu bolnice takvog ravnatelja.

- Ne očituje se o zdravlju pacijenata, a nalazom je utvrđen čitav niz nepravilnosti koje se očito mogu odraziti na kvalitetu zdravstvenih usluga - kazao je Cuccurin napominjući kako je on i dalje dobronamjeran i upozorio je, dodaje, na činjenice koje stoje u nalazu HZZO-a te kao županijski vijećnik, porezni obveznik i građanin Istre očekuje korektan odgovor.

HZZO je izvješće o poslovanju Opće bolnice Pula uputio DORH-u na daljnje postupanje, bolnici je izrečena opomena te joj je umanjen jedan posto ugovorenog mjesečnog iznosa. Od 134 pregledana računa HZZO je utvrdio da su 73 neispravna. Analizirani su i računi za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu po djelatnostima gdje su pak utvrđene nepravilnosti u šifriranju i naplati usluge. Utvrđeno je da je ravnatelju, unatoč tome što nije stekao znanstveni stupanj magistra znanosti, već specijalistički stupanj, protivno članku 52. temeljnog kolektivnog ugovora, ustanova isplaćivala dodatak od osam posto na osnovnu plaću.

Na pedesetak stranica HZZO-ova izvješća našlo se niz nepravilnosti i primjedbi. Između ostalog, sporan je i ugovor o kreditu od 71 milijun kuna koji je 2006. godine zaključen s OTP bankom. Člankom 7. toga ugovora kao sredstvo osiguranja naplate kredita bolnica je pristala da banka za podmirenje svojih potraživanja iz ugovora koristi "sva raspoloživa sredstva sa svih računa", a ujedno je upisana hipoteka na svim nekretninama Opće bolnice Pula.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina