Obavijesti

News

Komentari 72

Iz kuće tjerala vraga, a odnijela 10.000 kuna bakine ušteđevine

Iz kuće tjerala vraga, a odnijela 10.000 kuna bakine ušteđevine
1

Nepoznata mlada Romkinja deset je dana 'bajala' starici Boji Gojević (73) u Virovitici kako bi joj povratila izgubljeno zdravlje. Na kraju joj je ukrala 10.000 kuna iz jastuka

VIDEO

Mlađa, punašna Romkinja, sa zavezanom kosom u rep, 10. lipnja prolazila je Osječkom ulicom i ušla u dvorište obitelji Gojević. Kako su Romi 'pokućari' u ovom kraju česti gosti njenoj posjeti nitko od ukućana nije pridavao pažnju. Rekla je da dolazi iz onih 'finih kuća' iz Pitomače, da sakuplja stare krpe i perje…

Kako Gojevići nisu imali ni krpa ni perja, a starica Boja Gojević (73) žalila se kako je bolesna jer ju je prije 8 godina 'šlagiralo', Romkinja se brzo odlučila za akciju 'bajanja'.

- Zagledala se u mene, rekla mi da se na mene 'nabacilo'. Izvadila je šaku novčanica eura i stavila ih u moje ruke. Kao da me je zaludjela. Tjerala sam ju iz kuće, ali me je nagovorila da joj donesem sav novac koji imam u kući, a ona će mi vratiti zdravlje. Sve mi je bilo nekako čudno u glavi. Zatražila je da joj donesem čašu vode koju je prekrila kuhinjskom krpom, a onda iz te čaše, tko zna od kuda, izvukla neku crnu krpenu traku - ispričala nam je starica Boja Gojević.

- Vi, ženo, imate vraga u kući - rekla mi je Ciganka. Kada sam joj donijela 5000 kuna od prodane krave i još 5000 ušteđevine, novac je zavezala crnom kratkom i zatražila da sve to stavim u jastuk. Poslije podne je došla i poškropila novac i tu crnu traku svetom vodom i rekla mi da deset dana moram spavati na tom jastuku, pa će vrag otići, a bolest nestati - prisjeća se starica Boja potvrdivši kako je redovno 'kontrolirala' novac u jastuku i sve je bilo u redu.

Romkinja je još jednom došla u kuću obitelji Gojević i ponovo 'bajala' nad jastukom i novcem govoreći starici da će, ako vrag ne napusti njenu kuću, otići  za nju u Međugorje po blagoslov.

- Nisam mogla dočekati da dođe taj deseti dan. Ujutro sam otvorila jastuk… U njemu je istina bila neka 'kvrga', ali ne onih 10.000 kuna, u novčanicama od po 500 kuna, nego premotane novine kakve stavljaju na kapiju. Pozlilo mi je, snaha mi je davala tabletu pod jezik da me ponovo ne 'šlagira' jer sam shvatila da me je Ciganka opljačkala za cijelu moju ušteđevinu - kaže starica Boja poručujući i našim čitateljima da nepoznate osobe ne puštaju preko svoga kućnog praga.

U PU Virovitičko-podravskoj zaprimili su prijavu o prijevari i teškoj krađi, a policija traga za drskom prevaranticom koja je doista iz staričine kuće donijela vraga. Jer narodna uzrečica glasi 'Vrag je novac'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca