Obavijesti

News

Komentari 149

Iz milosrđa ubio kćer: Ne znam jesam li kriv, to zna dragi Bog

Iz milosrđa ubio kćer: Ne znam jesam li kriv, to zna dragi Bog
4

Marijana Gregurić tri je godine bila potpuno nepokretna. Vegetirala je. Otac Joso joj je dao tablete i prerezao zapešće, a isto je učinio i sebi. Ona je umrla, on preživio

VIDEO

Pred Vijećem Županijskog suda u Sisku kojem predsjeda sutkinja Melita Avedić, započelo je suđenje Josi Greguriću (56) kojeg zamjenik županijskog državnog odvjetnika Marijan Zgurić tereti za ubojstvo teško bolesne kćeri Marijane (22). Počinjeno je u noći 8. listopada 2012., oko 3 sata. Nakon toga je pokušao samoubojstvo,ali nije uspio u tom naumu.

Na upit sutkinje osjeća li se krivim, optuženik je rekao 'Ne znam osjećam li se krivim, to zna samo dragi Bog'.

Obrazlažući optužnicu, Zgurić je istaknuo kako je riječ o delikatnom slučaju, a počinitelj je bio u specifičnim okolnostima. 

- Marijana Gregurić bila je u stanju vegetiranja, bila je kao biljka koja se nije mogla ni pomicati niti komunicirati s okolinom. Očito je otac u jednom trenutku odlučio na počinjenje kaznenog djela kako bi po vlastitom nahođenju prekinuo takvu situaciju. Kao čovjek mogu ga razumjeti, ali kako Marija nije mogla reći što želi, nije imao pravo to počiniti  - rekao je.

Odvjetnik optuženika je ustvrdio da optuženi u suženom stanju svijesti nije znao što radi, te drži da postoje uvjeti da ga se oslobodi.

Iduće ročište održat će se 7. lipnja, a tada će se saslušati vještak psihijatar kako bi potanje objasnio što je mislio kada je u nalazu naveo da je bio na pragu pravničke neubrojivosti.

Suđenje počelo 18. veljače

Suđenje na Županijskom sudu u Sisku je počelo 18. veljače, a tada je prihvaćen zahtjev obrane da se provede psihijatrijsko vještačenje okrivljenog kako bi se utvrdila njegova ubrojivost u trenutku počinjenja kaznenog djela. Također,  prihvaćeni su i svi dokazi optužbe (vještačenja i materijalni dokazi). 

Inače, suđenje je već jednom odgođeno jer je Greguriću nedavno dijagnosticiran tumor mokraćnog mjehura, zbog čega je morao na operaciju.

Do 2009. zdrava, a onda potpuni preokret...

Podsjetimo, Marijana Gregurić se do 2009. godine bavila manekenstvom i trenirala kickbox. No, tada su započele glavobolje i liječnici su joj otkrili složenu anomalije žila u centru mozga. Iako su je operirali tri puta, liječnici joj nisu uspjeli pomoći. S operacije u Zagrebu u Sisak se vratila potpuno nepokretna, nije se mogla koristiti ni invalidskim kolicima. Od tada je vegetirala. 

Otac je pune tri godine gledao njenu patnju kada je odlučio stati tome na kraj. 

Marijana umrla u bolnici, oca spasili

Nakon što joj je dao neutvrđenu količinu tableta, zarezao ju je nožem po zapešću ruke, a isto je učinio i sebi. Marijana je umrla bolnici, a oca su uspjeli spasiti. 

Vještačenjem je utvrđeno da je Joso Gregurić  u vrijeme ubojstva bio smanjeno ubrojiv.

U Kaznenom zakonu ne postoji ubojstvo iz milosrđa

Gregurić je optužen za djelo ubojstva jer u hrvatskom Kaznenom zakonu ne postoji ubojstvo iz milosrđa, pa mu prijeti najmanje pet godina zatvora. Ipak, ako se ustanovi da je Gregurić bio smanjeno ubrojiv, moguće mu je izreći nižu kaznu od zakonom predviđene, a moguća je i nagodba s državnim odvjetništvom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa