Obavijesti

News

Komentari 574

Iz pritvora ide u Sabor? Lovrić Merzel želi aktivirati mandat

Iz pritvora ide u Sabor? Lovrić Merzel želi aktivirati mandat
1

Marina Lovrić Merzel u petak bi, nakon što se ispitaju svi svjedoci u istrazi protiv nje, trebala biti puštena iz istražnog zatvora da se od optužbi brani sa slobode

VIDEO

Marina Lovrić Merzel u petak bi, nakon što se ispitaju svi svjedoci u istrazi protiv nje, trebala biti puštena iz istražnog zatvora da se od optužbi za milijunske malverzacije brani sa slobode. 

U Hrvatski sabor je stigao zahtjev Marine Lovrić Merzel, urudžbiran s današnjim datumom, da joj se aktivira zastupnički mandat. Na dnevnom redu Sabora zahtjev bi se trebao pojaviti s početkom prvog jesenskog zasjedanja. Zahtjev će se razmotriti na idućoj sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva koja još nije zakazana, potvrdili su nam iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskog sabora. 

Nakon što se zahtjev stavi na dnevni red sjednice MIP-a i članovi razmotre zahtjev te o njemu glasaju, MIP podnosi izvješće na plenarnoj sjednici Sabora te potom o njemu glasaju svi zastupnici.

Osumnjičena za milijunske malverzacije

Merzel je, podsjetimo, uhićena početkom travnja ove godine i otada se nalazi u pritvoru. U zadnje vrijeme se počelo nagađati da je pristala dati ostavku na dužnost sisačko-moslavačke županice u zamjenu da je puste iz pritvora. U međuvremenu Gradski odbor sisačkog SDP-a ju je izbacio iz svojih redova jer im je kako su rekli "nanijela političku štetu".  

USKOK Lovrić Merzel tereti za nekoliko sumnjivih poslova.

Prvi od tih poslova je kupnja autosalona za 9,8 milijuna kuna 2012. godine, koji je prenamijenjen u Hitnu pomoć. I na kojem je, prema USKOK-u, županija oštećena za 4,2 milijuna kuna. Drugi je prodaja Cesta Sisak tajkunu Željku Žužiću. Navodno je od Žužića primila mito od 100.000 eura no njezin je odvjetnik to najoštrije demantirao.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 574
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa