Obavijesti

News

Komentari 55

'Iz servisa su mi govorili kako kod njih nemre djevojka delati'

'Iz servisa su mi govorili kako kod njih nemre djevojka delati'
1

Mirjana Bohnec (16) iz Karlovca Ludbreškog pohađa 2. razred škole za automehatroničara. Oduvijek je voljela aute, motocikle i nogomet. Nije se dala odgovoriti od svog poziva

VIDEO

Mirjana Bohnec, 16-godišnjakinja iz Karlovca Ludbreškog, odmalena se igrala autićima, traktorima, kamionima, motociklima, loptom i drugim igračkama koje vole dječaci.

Stoga je logičan nastavak njezine priče bio upis u srednju Strojarsku i prometnu školu u Varaždinu za zanimanje automehatroničara. Time je postala jedina cura koja na sjeverozapadu Hrvatske uči za to zanimanje te je sad upisala drugi razred.

- To me je oduvijek zanimalo i to volim od malih nogu. Aute, motocikle i nogomet. U početku je bilo mnogo predrasuda, mnogi su me odgovarali od toga smatrajući da je to 'muško zanimanje' i da cura to ne može raditi. Nisam se slagala s takvim razmišljanjima. U početku su me i roditelji pokušali usmjeriti u neko drugo zanimanje. No nisam popustila i sad imam njihovu potpunu podršku - kaže sitna, ali čvrsta djevojka.

Profesori su, kaže, jako dobri prema njoj i bez ikakvih predrasuda, a posebice majstori. No kolege iz razreda u početku su je čudno gledali jer je bila jedina djevojka među 25 učenika. Prave muke, pak, počele su kad je trebala naći servis u kojemu bi obavljala praksu.

- Išla bih i pitala primaju li učenike na praksu. Rekli bi mi da primaju. No kad bih otkrila da trebam praksu za sebe, rekli bi mi da cura to kod njih nemre delati. Osjećala sam se užasno. Kao da sam manje vrijedna. No to me nije slomilo. Napokon sam došla do ludbreškog servisa Disel servis Zlatar, u kojemu me vlasnik Mladen Zlatar dočekao vrlo lijepo. Rekao mi je da je njemu ponos imati žensku na praksi. Zaista je dobar čovjek, kao i njegovi zaposlenici. Puno me nauče i nikad im nije teško da mi pokažu ili pomognu ako negdje zapnem - rekla je.

Mirjana je u servisu naučila, kaže, napraviti kompletan servis na bilo kojem vozilu. Kolege majstori kontroliraju njezin posao. Nije joj problem leći ispod vozila, a ne smetaju joj ni prljave ruke jer, kaže, ne može raditi taj posao u rukavicama.

Mladen Zlatar u Ludbregu ima već godinama servis i kaže da je jako zadovoljan Mirjanom jer je sve zanima o poslu te mnoge stvari već može popraviti. Posla ima puno, a ona se dobro snašla. Nije nemoguće da nakon završetka školovanja nađe i posao u njegovu servisu jer dobrih radnika uvijek treba. No ona ima i vlastitih planova te nakon završetka škole namjerava položiti i majstorski ispit, a za 10-ak godina otvoriti i vlastiti obrt za servisiranje vozila, u kojem će posao moći naći i žene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.