Obavijesti

News

Komentari 82

Zatvorena birališta u BiH, prvi rezultati će biti oko 23 sata

Zatvorena birališta u BiH, prvi rezultati će biti oko 23 sata
4

Mi smo izuzetno ponosni na 30-dnevnu kampanju koji je vodio HDZ, rekla je za RTL nositeljica liste za federalni parlament Jelka Miličević iz stožera HDZ-a i dodala da je Čović osvojio 75 posto glasova

VIDEO

Biračka su mjesta u BiH zatvorena. Nevladine će udruge prve neslužbene rezultate iznijeti oko 23 sata, no stranke već izlaze sa svojim projekcijama. 

Iz stožera HDZ-a, nositeljica liste za federalni parlament Jelka Miličević, za RTL je rekla kako, prema neslužbenim anketama, član HDZ-a Dragan Čović osvojio je 75% glasova za hrvatskog člana Predsjedništva.  

Zbog majice 'Pravda za Davida' mu htjeli zabraniti glasovanje
Zbog majice 'Pravda za Davida' mu htjeli zabraniti glasovanje

- Mi smo izuzetno ponosni na 30-dnevnu kampanju koji je vodio HDZ. Ispoštovali smo kampanju, hrvatsko biračko tijelo u Bosni i Hercegovini, prema našim procjenama, izašlo je u postocima između 40 i 50 posto. Prema našim izlaznim anketama, naš član za Predsjedništvo, Dragan Čović, dobio je 75 posto glasova - rekla je Miličević. 

Na izbore izašlo 53,26 posto birača

Tijekom dana glasovalo je 53,26 posto birača. Uz diplomatska predstavništva, dopisno glasovanje i mobilne timove ovaj broj bit će nešto veći za oko dva posto, pa će ukupno biti dva posto više glasača nego prije četiri godine, objavio je predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Branko Petrić.

Na desetak biračkih mjesta bilo je remećenja javnog reda i mira, ali je sve brzo stavljeno pod kontrolu, kazao je Petrić koji je dodao kako su izbori bili fer i korektni, unatoč pritužbama.

Neizvjesno će biti u utrci za tročlano Predsjedništvo BiH između Dragana Čovića i Željka Komšića. Iz obje stranke za sada dolaze optimistične poruke, a iz stranke Mladena Ivanića kazali su kako on vodi s pet posto ispred Milorada Dodika u utrci za Predsjedništvo, dok je Dodik ustvrdio kako bi već davno proglasio pobjedu da to nije nekulturno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca