Obavijesti

News

Komentari 0

Iz tvrtke AT ITPS nitko ne želi ići jer kažu da se njihov trud ondje doista cijeni, što se vidi na plaći

Iz tvrtke AT ITPS nitko ne želi ići jer kažu da se njihov trud ondje doista cijeni, što se vidi na plaći
9

Oni se brinu o toplini vašeg doma, a uspješni su jer je i u samoj firmi zagrijana atmosfera. AT ITPS d.o.o. jedna je od četiri mikrotvrtke koje su prema izboru 24sata i partnera najbolje u zemlji...

VIDEO

Tvrtka AT ITPS d.o.o. brine se o toplini vašeg doma, a uspješni su u svom poslu zbog "vruće" atmosfere u firmi, koju se trude stvoriti svi djelatnici. Oni su prema izboru 24sata i partnera jedna od četiri najbolje hrvatske mikrotvrtke. 

- Osoba sam s dijabetesom tipa 1 i moram naglasiti da imam punu zaštitu i sigurnost od strane poslodavca i mojih kolega, koji svakodnevno paze na mene i brinu se za moje zdravlje. Od poslodavca sam doživio mnogo lijepih iznenađenja, kao što su povišice plaće, razni dodaci na plaću, često idemo na zajedničke ručkove i druženja i stvarno se gleda da svi djelatnici budu u odličnom odnosu i raspoloženju. Preporučio bih svakom tvrtku AT ITPS d.o.o. zato što gotovo svaki dan iz sata u sat možeš napredovati i naučiti nešto novo - kaže Antonio Blažvič (23), serviser za sustave daljinskoga grijanja, koji u AT ITPS-u radi tri godine.
- A imam osjećaj kao da radim već deset – nastavlja Antonio, koji ne krije zadovoljstvo radom u ovoj firmi.  


-  O tvrtki nemam puno što pričati osim toga da je najbolja u Zagrebu što se tiče poslova koje radi i usluga koje pruža, i to me čini sretnim i ponosnim. Smatram da smo jedna od najboljih tvrtki u regiji, ako ne i najbolja, što se tiče servisiranja individualnih toplinskih podstanica. U našoj firmi ima mjesta za napredak, svaki dan je nova škola i svaki dan postižemo nova znanja i iskustva – priča Antonio. U budućnosti se vidi na istom radnome mjestu.

- Poslodavac mi pruža redovita primanja te odličan raspored i organizaciju radnog vremena. Volim raditi ovdje i s kolegama te ne bih u budućnosti volio mijenjati ni tvrtku ni radno mjesto. Nitko nas gleda kao na neke osobe koje su manje vrijedne od drugih niti na to jesi li bolestan ili zdrav. Redovita su primanja i za svaki dobro obavljen posao nagrađen si i nisi previše opterećen poslom. Poslodavac traži samo da budeš dostojan u tome što radiš i da razmišljaš o tome što radiš, ako budeš takav, bit ćeš i nagrađen. AT ITPS d.o.o. razlikuje se od drugih po mnogo toga, kao npr. po zajedništvu svih kolega, pa i po tome koliko poslodavac ulaže u nas. Primjer je što smo svi ovlašteni serviseri i što se u potpunosti držimo pravila i zaštite na radu – smatra Antonio. Direktor tvrtke Eduard Nöthig ističe kako svi zajedno rade na tome da postanu prva tvrtka u Hrvatskoj koja će moći ponuditi cjelokupan opseg poslova vezanih uz toplinarstvo i sustave daljinskoga grijanja, kao što su nabava opreme, montaža, spajanje, inženjering, puštanje u pogon, servis, održavanje, očitavanje i obračun potrošnje toplinske energije, vode, plina te uslugu kupca toplinske energije.

- Tvrtka je usko specijalizirana za servisiranje i održavanje individualnih stambenih toplinskih podstanica, ali izvodi i mnoge druge radove, kao što su radovi na strojarskim instalacijama, daljinsko očitavanje itd. Misija tvrtke je podići kvalitetu usluge toplinarstva prema krajnjim kupcima i korisnicima na novu razinu te u korak s razvojem tehnologije u svijetu poboljšati i optimizirati sustave grijanja, kao i znatno smanjiti potrošnju toplinske energije, što je ujedno globalni cilj. Iz svega navedenog smatramo da je edukacija naših djelatnika izuzetno važna kao i njihovo zadovoljstvo radom i sudjelovanjem u razvoju tvrtke. Poboljšanjem radnog okruženja i atmosfere svojim djelatnicima želimo učiniti tvrtku drugim domom – kaže direktor tvrtke Eduard Nöthig.
Većina djelatnika posao u AT ITPS-u pronašla je preko portala Moj posao. 


- Dojam na razgovoru za posao bio je više nego odličan, a tako je ostalo do današnjeg dana. Definitivno mislim da napredak u tvrtki postoji, no zasad sam još relativno nov djelatnik i svakako mislim ostati gdje jesam. Mislim da je vrlo važan odnos poslodavac/radnik, što je ovdje kako i treba biti. U ovo kratko vrijeme što sam ovdje najviše me iznenađuje i veseli da za svaki trud na neki način osobu nagrade i postoji vrlo korektan odnos, koji je bitan za poslovanje svake tvrtke. Novom djelatniku rekao bih da je naša tvrtka inovativna, profesionalna, odgovorna te spremna prihvatiti svakoga tko posjeduje iste ili slične karakteristike koje imaju djelatnici i ostali nadređeni u njoj – opisao je kako je došao na novo radno mjesto Matija Šejatović, koji godinu dana radi kao serviser za sustave daljinskoga grijanja. Njegov kolega Krešo Mušnjak (39), također serviser, koji ondje radi godinu dana više, ne namjerava, kaže, napustiti tvrtku. 


- Poslodavac mi pruža sigurnost, redovitu plaću i normalno radno vrijeme, pa nemam namjeru napuštati tvrtku. Kod poslodavca me najviše iznenadilo to što se brine o svojim djelatnicima i njihovoj sigurnosti i opremljenosti. Cijeni i prepoznaje naš rad i trud. Novim djelatnicima bih rekao da ih čekaju odlični ljudi, raspoloženje, sigurna i dobra primanja te mnoge druge pogodnosti, čak i izvan posla i radnog vremena. Iskreno, osobno ne znam kako je kod konkurencije, ali ovdje imamo tim koji je vrlo profesionalan i koji se brine o svojim djelatnicima te isto tako i o svojim strankama i korisnicima – priča Krešo. Voditelj servisera Marko Strbad (41) u četiri godine rada uvjerio se da je to tvrtka iz koje ne želi otići.


- Moram priznati kako sam nakon 20 godina radnog staža napokon pronašao idealnu tvrtku, kolege i radno mjesto. S ponosom mogu reći da je AT ITPS d.o.o. moj drugi dom i druga obitelj. Odnos poslodavca prema djelatnicima je nevjerojatan. Pruža nam sigurnost i slobodu te nas involvira u svoje odluke. Dobro je znati da je tvoje mišljenje važno, pogotovo kad vidim kakav je odnos prema djelatnicima u drugim tvrtkama i u tvrtkama u kojima sam prethodno radio. Ono što sam također primijetio je odnos svih djelatnika prema poslu. Točno se zna tko što radi, što je čiji posao i svi imamo maksimalno povjerenje jedan u drugog – opisuje Marko. U budućnosti želi u AT ITPS-u pomagati u razvoju tvrtke i usavršavanju dosadašnjih usluga.

- U poslu se često susrećem i koordiniram s drugim tvrtkama i mislim kako mi, za razliku od nekih tvrtki, ostavljamo dojam visokokvalitetnih i odlično opremljenih profesionalaca. Članovi našeg rukovodećeg tima, koji se brinu za tvrtku, briljantni su ljudi, puni znanja, iskustva i povjerenja u nas i naš rad – kaže Marko. 

U ovome muškom društvu vrijednih servisera i voditelja svoje mjesto pronašle su i dvije žene, Martina Klanac (37) i Maja Somić (32).
-  U tvrtki sam od 2019., na radnome mjestu koordinatorice servisera. Nakon sedam mjeseci mogu reći da tvrtku vode iznimno ambiciozni i sposobni ljudi i veseli me činjenica da pružaju svakom pojedincu mjesta za napredak. Moj trenutni cilj je biti sretna i zadovoljna i što više pridonositi poslovanju unutar tvrtke te ću svoju budućnost na tome i graditi. Smatram da zaista imam dobre uvjete za rad i za napredovanje te, dok je tako, ne razmišljam o promjeni radnog mjesta. Na prvome mjestu poslodavac nam pruža sigurnost i odgovornost – kaže nam Martina. Posebno ju je oduševio odnos poslodavca u vrijeme pandemijske krize.


-  Apsolutno su zaštitili sve nas djelatnike, omogućili nam nesmetan rad od doma, skratili radno vrijeme i odlično organizirali periode rada i izvršenja zadataka. Ono što je bilo izvrsno je činjenica da je i dalje tim funkcionirao kao jedno i da smo unatoč situaciji i dalje bili tu za svoje klijente i korisnike. Što se tiče budućnosti, smatram da za mene najbolje tek dolazi i iskreno se veselim. Apsolutno bih preporučila tvrtku svakome jer smatram da je poslovanje zdravo i efikasno te zaista pruža bezbroj mogućnosti za ostvarivanje ciljeva. Moja uvjerenja su da nikad ne gledam svoju tvrtku na način da je uspoređujem s bilo kojom drugom – zaključila je Martina. Maja Somić vodi opće poslove, a dio ovog tima je dvije godine. 

- Prijavila sam se na tad oglašeno radno mjesto administrativne podrške odjela za sustave daljinskoga grijanja naše matične tvrtke AEROTEH d.o.o. i već na samom razgovoru za posao znala sam da želim raditi u ovom okruženju. Kolege su izuzetno pristupačni, ljubazni i uvijek voljni pomoći, ali prije svega mogu reći da kod nas zaista vlada lijepa 'obiteljska' atmosfera. U našoj tvrtki djelatnici definitivno nisu samo broj – priča nam Maja kako se ondje zaposlila. AT ITPS je, kaže, prva tvrtka u kojoj ste zaista nagrađeni za trud koji ulažete.


- Primijeti se i nagradi svako dodatno zalaganje i svaki djelatnik je slobodan u bilo kojem trenutku iznositi prijedloge (ali i kritike) kako bismo uspješno i konstantno unapređivali poslovanje. Zbog toga mislim da ovu tvrtku čeka svijetla budućnost. Svakako bih voljela ostati raditi ovdje i nastaviti učiti, stvarati i u konačnici biti dijelom cijele ove lijepe priče. Poslodavac mi pruža sigurnost, konstantno učenje, mogućnost napredovanja, slobodu stvaranja i oblikovanja samog poslovanja, sve su to uistinu samo neke od prednosti koje bih mogla istaknuti u odnosu na prošle poslodavce. Međutim, moram naglasiti kako sam itekako zahvalna što imam priliku raditi za poslodavca koji je uistinu isključivo svojim sposobnostima i znanjem stvorio tvrtku na koju svi možemo biti samo ponosni – rekla je. Ističe kako ne vjeruje da postoji išta što bi joj netko drugi mogao ponuditi kako bi promijenila posao.

- Nikad nisam očekivala da ću s poslodavcem moći na svakodnevnoj bazi komunicirati na način da sam slobodna u velikoj mjeri utjecati na samo poslovanje tvrtke. Kod nas svakako vladaju demokracija i sloboda govora, što uvelike pridonosi osjećaju pripadnosti. Moram navesti kako niti u jednom trenutku aktualne situacije vezane uz COVID-19 nitko od mojih kolega nije niti u jednom trenutku pomislio kako mu je radno mjesto ugroženo. Naš poslodavac svakodnevno na prvo mjesto stavlja upravo svoje djelatnike, što je zaista rijetkost. Svakom novom djelatniku rekla bih kako je tvrtka AT ITPS d.o.o. stimulativno okruženje koje čine radišni, pošteni i dragi ljudi. Nit vodilja u našem poslovanju je upravo kvaliteta, njezino unapređenje te konstantni rast i razvoj – ispričala je za 24sata.
Tehnički rukovoditelj Matija Valičević (39) ima 14-godišnje iskustvo rada u njihovoj matičnoj tvrtki, a u AT ITPS-u je od njezina izdvajanja 2017.  


- S kolegom radim na poslovima vezanim uz puštanje u rad individualnih stambenih toplinskih podstanica, koje su se na našem tržištu pojavile tek prošle godine. Individualne stambene toplinske podstanice su s godinama postale standard u stanogradnji. Kako se količina ugrađenih podstanica povećavala, tako se stvorila i potreba za servisiranjem i održavanjem. Unutar odjela formirali smo servisni tim, koji je, osim za spajanje i puštanje u rad ITP stanica, bio zadužen za intervencije i servise. Do 2016. godine u Zagrebu je bilo ugrađeno oko 5000 podstanica, od kojih smo mi veliku većinu spojili i pustili u rad, a i više od pola smo ih imali na redovitom održavanju. Početkom 2017. servis se izdvaja u zasebnu tvrtku, AT ITPS d.o.o i ja postajem tehnički rukovoditelj tvrtke. U zadnje tri godine zaposlili smo još pet djelatnika, koji su sada dio ove naše priče – priča nam Matija. Napredak u njihovoj tvrtki je, ističe, konstantan kao i rast opsega posla i djelatnosti kojima se bave.

- Raznolikošću sposobnosti i znanja naših djelatnika raste i paleta usluga koje nudimo, tako da se veselimo budućnosti i novim djelatnicima. Ono što poslodavac nudi su dobra i stabilna primanja, odlični radni uvjeti i činjenica da se ambicioznost i trud stvarno može isplatiti. S obzirom na to da sam i ja jedan od zaslužnih za stvaranje i rad naše tvrtke, sumnjam kako postoji mogućnost da bih je napustio zbog nečeg boljeg. Za svog poslodavca radim već 14. godinu i ono što mogu sa sigurnošću reći jest da ima povjerenje u svoje djelatnike i da će pomoći svakom od nas, ulagati u nas i naše ideje, trud i zalaganje. Kad zapošljavamo nove djelatnike, vrlo nam je važno da osjete atmosferu tvrtke, sigurnost i činjenicu da ne tražimo od njih da budu samo 'novi djelatnik' nego dio naše priče, koju su, naposljetku, djelatnici i sami pomogli stvoriti. Ono što nas dijeli od konkurencije su naša organiziranost, odličan odnos prema strankama, kupcima i partnerima, dodatni trud prema korisnicima i naša efikasnost u poslu. To su sve razlozi koji su me naveli da prijavim svog poslodavca na natječaj Poslodavac za 5 jer dobro se dobrim vraća, a i ova tvrtka i njeni djelatnici zaslužuju odličan publicitet – zaključio je Matija. 

24sata, u partnerstvu s Fortenova grupom i HEP-om te uz suorganizatora HUP i Grupu SELECTIO, izabrala je favorite za najbolje poslodavce među malim, mikro i srednjim tvrtkama. Pobjednici natječaja osvojit će jednu od nagrada IEDC- Poslovne škole Bled za sudjelovanje u programima za razvoj liderstva 2020. godine na Bledu, Slovenija, a pobjednik u kategoriji mikropoduzetnika osvaja dvije besplatne kotizacije za sudjelovanje u modulu SELECTIO HR Akademije pojedinačne vrijednosti 2 x 3.460,00 kn + PDV te oglašavanje u izdanjima 24sata u vrijednosti 45.000 kn. 
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dok Hrvati razočarani napuštaju zemlju, zbog ove tvrtke Britanci se doseljavaju upravo k nama
POSLODAVAC ZA 5

Dok Hrvati razočarani napuštaju zemlju, zbog ove tvrtke Britanci se doseljavaju upravo k nama

Luke Bryant (38) preselio se iz Velike Britanije u Hrvatsku s blizancima od tri i pol godine i suprugom jer kaže da se ovdje osjeća kao kod kuće i da mu nema draže od kavice s kolegama. Uživa radeći za IT tvrtku Typeqast

Njihov gazda ih za uspješan rad nagrađuje tamburašima i izletima na advente po Europi
POSLODAVAC ZA 5

Njihov gazda ih za uspješan rad nagrađuje tamburašima i izletima na advente po Europi

Color Design pun je dobro raspoloženih radnika, o kojima se gazda brine kao o vlastitoj obitelji. Onima kojima je radno mjesto predaleko kupio je službene aute, a djelatnici su mu uzvratili prijavom na natječaj 24sata
Oikon će nam očistiti i zaštititi Hrvatsku bolje nego korona virus zrak iznad Kine i Italije
POSLODAVAC ZA 5

Oikon će nam očistiti i zaštititi Hrvatsku bolje nego korona virus zrak iznad Kine i Italije

Zaštita prirode i okoliša njihova je specijalnost, a zahvaljujući svome radu, trudu i požrtvovnosti, ušli su u finale izbora Poslodavac za 5 prema izboru 24sata i partnera...