Obavijesti

News

Komentari 53

Iz zatvora pustili Gadafijevog sina koji je bio osuđen na smrt

Iz zatvora pustili Gadafijevog sina koji je bio osuđen na smrt
1

Saif al - Islam je bio aktivan u gušenju "arapskog proljeća" u Libiji u veljači 2011. kada je grčevito pokušavao spasiti diktatorski režim svog oca koji je 42 godine vladao zemljom

VIDEO

Libijska naoružana skupina objavila je u nedjelju da je oslobodila sina ubijenog libijskog diktatora Moamera Gadafija, Saifa al - Islama, a informaciju je potvrdio njegov odvjetnik.

Saif al - Islam je osuđen na smrt u Libiji zbog sudjelovanja u gušenju pobune protiv njegova oca 2011., a traži ga i Međunarodni kazneni sud (ICC).

Reuters

"Brigada Abu Bakr al-Sadika", jedna od naoružanih skupna koje kontroliraju grad Zenten (170 km jugozapadno od Tripolija), gdje je bio zatočen, objavila je da je Saifa al - Islama oslobodila u petak navečer, na temelju zakona o amnestiji koji su donijele nepriznate libijske vlasti bazirane na istoku zemlje.

"Odlučili smo osloboditi Saifa al - Islama, sina Moamera Gadafija. Sada slobodno može napustiti Zenten", navodi brigada u svom priopćenju objavljenom na Facebooku.

Odvjetnik Halid al Zaidi kazao je kako je Gadafijev sin na putu za drugi libijski grad no nije želio otkriti druge detalje iz sigurnosnih razloga. 

Reuters

Zenten je u rukama naoružanih skupina koje se protive libijskoj vladi nacionalnog jedinstva kojoj je sjedište u prijestolnici Tripoliju i koju priznaje međunarodna zajednica, ali teško uspostavlja vlast na čitavom teritoriju te zemlje gurnute u kaos.

Saif al - Islam, rođen 1972. u Tripoliju, najviše se od Gadafijevih sinova pojavljivao u javnosti.

Bio je aktivan u gušenju "arapskog proljeća" u Libiji u veljači 2011. kada je grčevito pokušavao spasiti diktatorski režim svog oca koji je 42 godine vladao zemljom.

Libijske vlasti i Međunarodni kazneni sud koji je za njim izdao tjeralicu zbog zločina protiv čovječnosti, još se spore oko nadležnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca