Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
22 komentara

Iz Zrinjevca su lagali? Zahod na Krešimircu već su 'pozlatili'

S radovima na rekonstrukciji dječjeg igrališta započet će se nakon uvođenja u posao a sve u skladu s odlukom Vijeća gradske četvrti Donji Grad, rekli su danas iz Zrinjevca

Foto: 24sata/24sata
22 komentara

Radovi na rekonstrukciji dječjeg igrališta nisu započeli već su izvedeni samo interventni radovi na sanaciji kućice, izjavili su iz Zrinjevca nakon otkrića da će uređenje kućice sa sanitarnim čvorom u dječjem parku na Trgu kralja Petra Krešimira IV. Zagrepčane koštati oko 287.500 kuna. 

ZAGREBAČKI LUKSUZ Opet 'zlatni WC': Za kvadratni metar platit će 10 tisuća eura

Kako se radi o prostoru manjem o četiri kvadrata, ispada da je cijena uređenja približno 10.000 eura po kvadratu.

No iz Zrinjevca su danas rekli kako napisi da je uređenje već počelo nisu točni.

OGLASIO SE ZRINJEVAC: 'Napisi oko preskupe obnove javnih WC-a nisu vjerodostojni'

- S radovima na rekonstrukciji dječjeg igrališta započet će se nakon uvođenja u posao a sve u skladu s odlukom Vijeća gradske četvrti Donji Grad - stoji u priopćenju Zrinjevca.

Foto: 24sata/24sata

Međutim, izgleda da su lagali. Jer, sudeći prema fotografijama unutrašnjosti, WC je već 'pozlaćen'. Postoji naravno i druga mogućnost, da je odluka vijeća stigla i da su radovi završili u svega nekoliko sati. Šalimo se, naravno.

Foto: 24sata/24sata

-  Radovi rekonstrukcije objekta u principu su dovršeni. Krov je promijenjen, kao i sanitarije, zidna i podna keramika, ostakljenje...Napravljeno je praktički sve osim bojanja vanjskog zida. S obzirom na navedeno, tvrdnja da su izvedeni samo interventni radovi na sanaciji kućice su šarena laž za obmanjivanje javnosti - objavili su voditelji emisije 'Strah od slobode', koji su prvi otkrili priču.

Drago nam je da se Zrinjevac oglasio o najskupljoj rekonstrukciji dječjeg WC-a u Zagrebu, ali njihove tvrdnje nisu...

Objavljuje Strah od slobodeSubota, 27. travnja 2019.

Robert Faber, vijećnik gradske četvrti Donji Grad s platforme 'Zagreb je naš', kaže da Zrinjevac na razne načine pokušava umanjiti štetu koja im je nastala nakon što je objavljen troškovnik radova.

- Pokušavaju zamaskirati priču koja je dospjela u javnost - pojašnjava vijećnik.

Zagreb: U Gradskoj upravi predstavljena nova on line usluga E-Bebe OBNOVA ZA 300.000 KUNA Bandić o 'zlatnom WC-u': Otac sam grada, ne bavim se ja time

Foto: 24sata/24sata

Kaže da se zato u demantiju iz Zrinjevca nisu referirali na cijene, već su rekli da radovi nisu počeli, za što se uspostavilo da nije točno, jer su radovi očito pri kraju.

- Ovo je tipičan način rada pod upravom gradonačelnika Bandića - zaključio je Faber.

Grad će, podsjećamo, za kućicu sa zahodom platiti skoro 72 tisuće kuna po kvadratnom metru, što je čak i više od dubrovačkih zahoda, koji je koštao 8860 eura po kvadratu. 

Foto: 24sata/24sata

Prema troškovniku koji potpisuju voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan i komercijalna direktorica Katarina Lemić, a koji je izrađen 7. ožujka, sama demontaža postojeća dva dotrajala WC-a i postavljanje novih koštat će čak 28.500 kuna ili 14.250 kuna po komadu bez PDV-a. Dakle, samo jedan zahod građani Zagreba platit će 17.812 kuna s PDV-om dok se zahodska školjka srednje klase s vodokotlićem u prodavaonicama sanitarija može naći po cijeni od oko 700 kuna.

Foto: 24sata/24sata

To znači da će WC školjka koju će ugraditi Zrinjevac biti 25 puta skuplja od one koju možete kupiti u trgovini. Najskuplji umivaonik koji možete pronaći u trgovini jeftiniji je gotovo tri puta od ovog kojeg će ugraditi u dječjem parku. Demontaža postojećeg i postavljanje novog umivaonika koštat će 6750 kuna. Obični umivaonici mogu se naći i za 300 kuna. 

Ostali planirani radovi također koštaju više nego prosječni građevinski radovi. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message