Obavijesti

News

Komentari 42

'Izašli smo iz arbitraže jer su nas u tom postupku prevarili'

'Izašli smo iz arbitraže jer su nas u tom postupku prevarili'
1

Nitko ne smije prisiljavati Hrvatsku da prihvati odluke koje su duboko u suprotnosti sa odlukama o Međunarodnom pravu, rekao je u srijedu predsjednik SDP-a Davor Bernardić

VIDEO

Predsjednik SDP- a Davor Bernardić također je komentirao odluku Arbitražnog suda. Čvrsto je poručio kako je svaki oblik političkog pritiska Europske komisije neprihvatljiv te da nitko ne smije prisiljavati Hrvatsku da prihvati odluke. 

- Hrvatska je ušla iskreno u Arbitražu bez obzira što možda prethodna Vlada, prije SDP-ove vlade, nije najbolje pripremila sami Arbitražni postupak, ali smo ušli iskreno. U tom procesu smo prevareni. Suci su to na kraju i priznali jer su dali ostavku i taj proces je za nas završio. Nitko ne smije prisiljavati Hrvatsku da prihvati odluke koje su duboko u suprotnosti sa odlukama o Međunarodnom pravu, a upravo je to da se odluke između dvije zemlje rješavaju bilateralno. Imamo pravo sa Slovenijom dogovoriti ključne točke, a Arbitraža je bila tek jedan alat, ali u tom procesu smo prevareni. I svaki oblik političkog pritiska Europske komisije je neprihvatljivo i kada EK oprosti dug Grčkoj, možemo razgovarati o tome da Hrvatska razmisli da promijeni svoje mišljenje oko Arbitraže. Mi imamo pravo na svoj suverenitet i to nam nitko ne može oteti - poručio je Bernardić. 

Na pitanje što bi Hrvatska sada trebala napraviti, Bernardić kaže da možemo sjesti i razgovarati. Ponovio je kako je Hrvatska u tom postupku prevarena, a da je Arbitraža potpuno kontaminirana i diskreditirana. 

- Činjenica je da su Slovenci jače lobirali, to se vidi. Žao mi je što unutar europskih obitelji pučkih stranaka nije bilo možda malo više volje da se upravo proba uvjeriti kolege iz Europe poput njemačke premijerke, premijera koji su konzervativni da poštuje volju hrvatskog naroda i hrvatskog Parlamenta, krovnog tijela hrvatske države, da izađe iz Arbitraže koja je očito potpuno kontaminiran i diskreditiran. To je naša odluka jer smo prevareni i kad si prevaren jednostavno izlaziš iz toga. Za Arbitražu je potrebno dvoje, a Hrvatske u ovom postupku nema odavno - rekao je Bernardić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu