Obavijesti

News

Komentari 193

"Oftalmolog" Darko Milinović: Živite bolje, ali to još ne vidite

"Oftalmolog" Darko Milinović: Živite bolje, ali to još ne vidite
9

Ministar je otvarajući odjel u virovitičkoj bolnici rekao da još nije vidljivo u životu građana, ali da se živi bolje. Rekao je i da je u redu da se Vlada hvali, jer dobro radi

VIDEO

Ministar zdravstva Darko Milinović svečano je otvorio novouređeni odjel neurologije u virovitičkoj bolnici. Izgradnja je stajala 108 milijuna kuna. Milinović u govoru nije skrivao zadovoljstvo postignutim reformama u Hrvatskoj, a posebno u zdravstvu naglasivši kako mu se čini da je Hrvatska jedina zemlja u Europi u kojoj sustav zdravstva ne stvara nove dugove.

U novu opremu zdravstva 800 milijuna kuna

- Kada smo krenuli u reforme, prije dvije tri godine, hrvatski zdravstveni sustav stvarao je dug na godišnjoj razini oko 2,5 - 3 milijarde kuna. Bili smo gotovo pred kolapsom. Stabilizirali smo zdravstveni ustav, zahvaljujući reformi smanjili liste čekanja, a 800 milijuna kuna ulažemo u novu opremu. Hrvatski zdravstveni sustav jak je koliko su jake ovakve županijske bolnice za što su zaslužni uprava, djelatnici i lokalna zajednica. Ne zaboravite, da ,uz gospodarski negativni rast, nismo smanjivali plaće već smo ih u javnom sektoru ostavili i  tako zahvalili zdravstvu što je podigli nivo zdravstvene usluge, naglasio je Milinović.

Ova vlada razmišlja za idućih 4 do 5 godina

Potvrdio je da je Hrvatska, po službenoj statistici, ušla u krizu, a sada podaci službene statistike govore da je Hrvatska izašla iz krize. 

- Nije to još vidljivo u životu građana, da oni bolje žive, ali oni koji ne žele moraju se pomiriti sa tom činjenicom, rekao je u Virovitici Milinović potvrdivši da će premijerka i dalje upozoravati sve one koji ne bi smjeli sudjelovati u predizbornoj kampanji. Ministar Milinović osvrnuo se i na kritike o samohvali.

 - Hvalimo se! I red je da se hvalimo. Ne treba se bojati i pohvaliti ono što je dobro, ali ne možemo reći da smo potpuno zadovoljni i da ne možemo bolje. Moramo, svi skupa, težiti da hrvatski zdravstveni sustav idućih mjeseci i godina bude još i bolji. Ja vas molim i tražim od vas i dalje podršku i za neke reformske poteze i u ovo predizborno vrijeme. Neki smatraju da, kada se proglase izbori, da u Hrvatskoj ne treba raditi i da treba zaustaviti reforme. Ali tome nije tako. Ova vlada o Hrvatskoj ne razmišlja za idućih mjesec i dva već za idućih 4 i 5 godina. Nećemo stati sa reformama. MI smo uvjereni da će građani tu odlučnost prepoznati na izborima, izjavio je ministar Darko Milinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu