Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Izbacila sam malog i skočila, a onda su počela pucati stakla'

Uzela sam Matu i nastojala ga što lakše spustiti, da ga ne bacim kroz prozor. Dočekala ga je baka Ruža, moja svekrva, i uzela ga u naručaj, priča hrabra Marijana (38) koja je skočila s prozora na dva metra visine

Foto: Hrvoslav Pavić/24sata
15 komentara

Probudili su nas dim i vatra. Ustali smo iz kreveta, otišla sam po najmlađeg sina, osmogodišnjeg Matu, i krenula prema izlazu. Kroz vrata se nije moglo. Iako smo u prizemlju, naši su prozori na većoj visini nego klasični, tako da ni kroz njih izlaz nije bio posve siguran. Uzela sam Matu i nastojala ga što lakše spustiti, da ga ne bacim kroz prozor. Dočekala ga je baka Ruža, moja svekrva, i uzela ga u naručaj. Starija kći Marta i najstariji sin Marko već su iskočili kroz drugi prozor i bili su na sigurnom. Konačno sam skočila i ja, ali loše sam doskočila, priča nam 38-godišnja Marijana Lugović o požaru u kojem je u noći na ponedjeljak izgorjelo prizemlje u njenoj obiteljskoj kući u šibenskoj kornatskoj ulici. 

Foto: Hrvoslav Pavić/24sata

MAMA HEROJ SLOMILA NOGU Drama u Šibeniku: Spasila sina iz vatre pa skočila kroz prozor

- Noćas oko 00,50 sati u Šibeniku je izbio požar u obiteljskoj kući 71-godišnjaka, koji je oko 2,10 sati ugašen, Tijekom jutra će na mjestu požara biti obavljen očevid radi utvrđivanja uzroka požara i nastale štete. Prema do sada pribavljenim saznanjima, nitko u požaru nije ozlijeđen, a 38-godišnjakinja je, nakon što je saznala za požar, pri skoku s prozora teže  ozlijeđena - šturo je izvijestila policija o o ovoj drami. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

Foto: Hrvoslav Pavić/24sata

No, veća nevolja je izbjegnuta samo prisebnošću Marijane i njenog supruga Mile.  

- To su bile sekunde, a činilo se kao vječnost. Sve je bilo baš kao u filmu, izbacim maloga kroz prozor i skočim, a poslije toga počnu pucati stakla i vatra se razbukta. Jedino što bi u filmu bilo, a nama se nije dogodilo, je eksplozija. Nje nije bilo jer je muž otišao iznijeti plinsku bocu prije nego je išta drugo poduzeo - priča Marijana. 

- Loše sam doskočila, slomila petu jedne noge, a drugu uganula. Izgorio nam je cijeli stan, ali neka je svo zlo u tome - kaže Marijana.              

Možda vas zanima i ovo:
Message