News

Komentari 9

Lokaliziran požar kod Petrinje: 'Bilo nam je teško gasiti jer se radi o močvarnom području'

Lokaliziran požar kod Petrinje: 'Bilo nam je teško gasiti jer se radi o močvarnom području'

U mjestu Nova Drenčina pored Petrinje izbio je požar. Građani su strahovali od širenja na obližnju plantažu borovnica i kuće. Vatrogasci kažu da je situacija pod kontrolom i da je požar lokaliziran...

Veliki požar niskog raslinja i šikare izbio je u mjestu Nova Drenčina pored Petrinje u četvrtak oko 18 sati, potvrdili su petrinjski vatrogasci.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vatra se približila kućama'

 

Nakon nekoliko sati borbe s buktinjom, požar je lokaliziran. 

- Problem je što puše vjetar pa plamen iskri na sve strane i brzo se širi. Vatra seže do sigurno 20 metara u zrak, a blizu je plantaža borovnica koje su trenutno suhe pa to može stvoriti veliki problem. Ni prva kuća nije daleko - dojavio nam je čitatelj.

- S požarom se borimo od 18 sati, uzrok je najvjerojatnije ljudski faktor, gori nisko raslinje. Jako je teško gasiti jer je močvarno područje i propadamo do koljena - rekao nam je jedan od vatrogasaca  na terenu.

Požar lokaliziran nakon četiri sata 

Ukupno osam vatrogasaca petrinjskog JVP-a s tri vatrogasna vozila gotovo četiri sata borilo se sa stihijom. Oko 22.30 lokalizirali su požar, a obližnje kuće i polja nisu stradala, potvrdio nam je to zamjenik zapovjednika Petar Prpić koji je ponosan na kolege koji su  nakon cijelog dana saniranja štete od potresa imali snage za ovu dugu intervenciju