News

Komentari 0

Izbjegli tragediju kod Požege: 'Bojim se što bi bilo da je bus otišao 20 centimetara u desno'

Izbjegli tragediju kod Požege: 'Bojim se što bi bilo da je bus otišao  20 centimetara u desno'

U mjestu Busnovi autobus koji je prevozio školsku djecu je udario u zaštitnu ogradu. Prema sadašnjim informacijama nema ozlijeđenih

Prvo je puknulo, pa se čulo kao grmljavina. Uplašeni smo i zbog ovoga što se događa u Ukrajini. Prva mi je pomisao bila da je opet nešto palo na nas. Kada sam izašla u dvorište, prvo što sam vidjela je bila pokidana ograda s cijevnog propusta. Kada sam pogledala u lijevo, vidjela sam autobus kako stoji na samom rubu uz kanal. Iz autobusa su izlazila školska djeca. Strah me bilo da u autobusu nije bila i moja unuka koja je trebala doći iz škole, ali vidjela sam da su to djeca nižih razreda, rekla je Nada Grgić dodajući kako su neka djeca bila uplašena, ali nisu plakala.

Busnovi: Autobus koji je prevozio školsku djecu sletio s ceste

Podsjetimo, u utorak oko podneva autobus koji je prevozio 11 školske djece izletio je s ceste u mjestu Busnovi, kod Požege. 

Ispričali su što su vidjeli u supružnici Vlado i Nada Grgić ispred čije se kuće zamalo dogodila tragedija.

- Nije prvi puta da je ova ograda stradala, prije nekoliko godina ogradu je automobilom srušila jedna gospođa iz Zagreba. Hvala Bogu nije nastradala. Bojim se i pomisliti što je moglo biti da su kotači bili samo dvadesetak centimetara više u desno – rekao je Vlado.

Busnovi: Autobus koji je prevozio školsku djecu sletio s ceste

Autobus s djecom je došao iz Brestovca i vozio je učenike OŠ Dragutin Lerman njihovim kućama.

- On uvijek ode do Ivan Dola, tamo se okrene, onda staje na stajalištima i pušta djecu da izađu kako ne bi prelazila cestu – rekao je Vlado.

Po djecu je došao drugi autobus, a očevid je obavila policija. Nakon što bude u cijelosti gotov, znat će se uzrok nesreće s tim da je autobus poslan na izvanredni tehnički pregled jer se navodno vozač požalio da ga je nešto odvuklo u desnu stranu.