News

Komentari 734

Video: Azilant kod hotela Porin kamenom pogodio snimatelja

Video: Azilant kod hotela Porin kamenom pogodio snimatelja

Pred hotelom nepoznati Porin tamnoputi muškarac prijetio je fotografu da će mu razbiti fotoaparat ako ga nastavi snimati, nakon toga ga je pogodio kamenom

Oko 500 izbjeglica već je smješteno u hotelu Porin u zagrebačkim Dugavama. U jednom trenutku s hotelskih balkona zaorilo se 'Freedom, freedom' te su izbjeglice pobacale toaletni papir s balkona tražeći da ih se pusti te da ovdje više ne žele biti. Stigla je i interventna policija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pred hotelom Porin nepoznati tamnoputi muškarac zaprijetio je fotografu da će mu razbiti fotoaparat ako ga nastavi snimati, nakon čega  mu je počeo prijetiti te na njega bacio kamen. Zatim su se i fizički sukobili no uskočila je interventna policija te muškarca uvela u hotel. Vjerojatno je riječ o azilantu koji je po dolasku izbjeglica izbačen iz hotela.

POGLEDAJTE VIDEO: Izbjeglice smještene u hotelu Porin

Šatori u dva paviljona na Velesajmu, fali posteljine

U Zagrebu je održan hitni sastanak svih nadležnih službi koje dogovaraju kako koordinirati prihvat izbjeglica.

Sastanak je vodio Pavle Kalinić , pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama, a ispred Zagrebačkog holdinga prisustvovali su predstavnici podružnica Robni terminali, Vladimir Nazor, Zagrebački velesajam te Direkcije.

Velesajam je ponudio smještaj u paviljonima 5 i 6.  Navodno bi trebalo biti osigurano 1000 kreveta.

Sa ZET-om je dogovoren prijevoz izbjeglica unutar Zagreba na određene lokacije.

Postoji hitna potreba u osiguranju pomoći u posteljini o čemu će Ured dostaviti specifikaciju ZGH, a RTZ će osigurati da se kod njih skladišteni madraci Crvenog križa dopreme na lokaciju smještaja izbjeglica.

Zatraženo od Grada posebno osiguranje prostora radi ograničavanja kretanja u krugu ZV, radi sigurnosnih razloga te razloga sprečavanja ometanja poslovnih funkcija koje se odvijaju na lokaciji te posebne pažnje prema komitentima koji plaćaju zakupnine za prostore. Pročelnik gradskog ureda za Upravljanje hitnim situacijama navodi da će na lokaciji biti stalno prisutna policija.

VIDEO: Ovdje pratite razvoj događaja u Ježevu:


Najčitaniji članci