Obavijesti

News

Komentari 502

U Hrvatsku ušlo osam Sirijaca, na granicama 6000 policajaca

 U Hrvatsku ušlo osam Sirijaca, na granicama 6000 policajaca
8

Načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar potvrdio je da je u Hrvatsku prije 2 dana ušlo 8 Sirijaca koji su smješteni u hotel Porin. Možemo primiti 3000 izbjeglica

VIDEO

Mađarska u utorak u potpunosti zatvara granicu sa Srbijom zbog velikog priljeva izbjeglica koje pokušavaju ilegalno ući u zemlju. U nedjelju je granicu prešlo oko 6000 izbjeglica, a zbog zatvaranja granice i uvođenja strožih pravila, i dalje sve više njih želi što prije stići iza mađarske ograde.

Zbog situacije u susjednim zemljama očekuje se da će dio izbjeglica na put prema Zapadu krenuti preko Hrvatske.

Na Okruglom stolu u Hrvatskom saboru rečeno je kako je Hrvatska spremna odgovoriti na svaki izazov. Načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar potvrdio je da je u Hrvatsku prije dva dana ušlo osam Sirijaca koji su smješteni u hotel Porin, piše HRT . Na granice je raspoređeno oko 6000 policajaca, a Hrvatska može primiti 3000 izbjeglica .

POGLEDAJTE VIDEO: Izbjeglice i dalje pristižu u Europu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

24sata Video 00:17

U Sloveniji otkrili 21 ilegalca iz Iraka i Afganistana

Zbog postroženih kontrola na državnim granicama Mađarske i Austrije, sve više izbjeglica put do zapadne Europe nalazi preko Slovenije . Kako piše mariborska Večer , slovenska policija je u subotu rano ujutro pred graničnim prijelazom Šentilj prema Austriji pri pokušaju ilegalnog ulaska u tu zemlju zaustavila kombi iz Rumunjske u kojima je našla 21 čovjeka iz Iraka i Afganistana.

Kombi je vozio 43-godišnji Rumunj , a vozilom je ilegalno ušao iz Mađarske u Sloveniju.

Austrijske vlasti su objavile da su u subotu na svojoj strani zaustavile 43 izbjeglice iz Iraka i Sirije koje su ušle iz Slovenije.

U obavijesti za medije slovenska policija objavila je kako i dalje provodi pojačane kontrole i mjere na granici s Austrijom.

Austrija poslala vojsku, Slovačka uvela graničnu kontrolu

Austrija je u međuvremenu na svoje granice odlučila poslati vojsku, javlja RT . Najmanje 2200 vojnika pomoći će austrijskoj policiji u suočavanju s izbjegličkom krizom. Austrijski kancelar Werner Faymann je kazao da će vojnici djelovati samo kada njihova pomoć bude potrebna. Samo u nedjelju u Austriju je ušlo 8400 izbjeglica.

Njemačka je u nedjelju poslijepodne privremeno ukinula Schengenski režim te uvela graničnu kontrolu. Isto je u ponedjeljak napravila i Slovačka koja je na granice s Mađarskom i Austrijom poslala dodatnih 220 policajaca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 502
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...