Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dobio 38 godina zatvora: Izbo ga brutalno jer je 'vidio vraga'

Ubojica Dino Kulišek mora platiti i 53.000 kuna sudskih troškova. Nakon izricanja presude, majka ubijenog Ivana Jagodića pustila je suzu olakšanja...

kulisek
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
114 komentara

Dino Kulišek (24) osuđen je na Županijskom sudu u Rijeci na 38 godina zatvora zbog ubojstva Ivana Jagodića (22) i pokušaj ubojstva njegove djevojke, tada 19-godišnje Meriem Demo. U kaznu mu je uračunato vrijeme dosad provedeno u zatvoru. Mora platiti i 53.000 kuna sudskih troškova. Nakon izricanja presude, majka ubijenog Jagodića pustila je suzu olakšanja. 

Tijekom čitanja obrazloženja presude, Kulišek je vikao:

- Ovo je sramota za hrvatsko pravosuđe, ne moram ja ovo slušati, je** se vama za pravdu...

Nakon toga zatražio je da napusti sudnicu. Izvelo ga je pet policajaca i prepatilo u zatvor. 

Jagodićeva majka Jadranka Volarić istaknula je da je zadovoljna presudom:

- U smislu zakona i pravde, zadovoljna sam presudom. Poslana je poruka svima onima koji ubuduće pomisle počiniti bilo kakav zločin, da im obrana na neubrojivost ubuduće neće prolaziti. Nijedna presuda neće vratiti mog sina, ali zadovoljna sam jer sam tri godine živjela za ovaj dan. Moj sin sigurno danas ovo gleda, a ja i dalje ponosno izgovaram njegovo ime. Danas dajem počast njegovoj nevidnoj duši. Kulišekova obitelj nikad mi nije izrazila sućut, čak su me i napadali pred sudnicom. Danas su i nebo i zemlja mirniji, rekla je majka. 

U strašnim bolovima ga molio da prestane

Kulišek je, posjetimo, 13. srpnja 2014. godine  došao do vrata stana na drugom katu zgrade u crikveničkoj Ulici Kralja Tomislava 118B s velikim nožem, razvalio ulazna vrata te, gotovo bez riječi, Jagodiću zadao 43 uboda nožem koji su ga usmrtili, iako ga je žrtva u strašnim bolovima molila da prestane.

kulisek | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Kada je vidio da je u stanu Jagodićeva djevojka, potencijalna svjedokinja ubojstva, krenuo je na nju, uhvatio je te joj je također zadao dvadesetak uboda nožem. 

I Meriem ga je molila da stane, ali Kulišek je nije poslušao. 

Nastavio ju je ubadati i kad je pala na pod, ostala ležati u lokvi krvi i pravila se mrtva. Kada je Kulišek napokon stao i otišao, Meriem je još bila pri svijesti i slabašnim je glasom zazivala pomoć, a život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

'Glasovi su mi rekli da moram ubiti vraga, i to nožem u srce'

Kulišek je pri kraju suđenja rekao da mu se u snu pojavljivao vrag s rogovima, a kasnije se taj vrag preobrazio u lik Jagodića. 

- Mislio sam da ću ubiti zlo ako ubijem vraga. Ako nastupi smrt Sotone, onda prestaje zlo. Imao sam glasove u glavi, oni su me nagovarali na to. Govorili su mi da imam misiju, da moram ubiti vraga, nožem u srce. Pukao mi je film. Na kraju sam mu pokucao na vrata, napravio to što sam napravio i otišao, rekao je Kulišek u svojoj obrani pred sudom u Rijeci.

Kulišek dodaje kako nije mogao kontrolirati svoj mozak i nije znao što se događa.

- Trajalo je to dva mjeseca, počeo sam osjećati veliki smrad, a imao sam i vizije. to sam sve pripisivao Jagodiću. Imao sam osjećaj da mi se Bog ubacio u glavu. Oko Jagodića se stvorila nekakva magija, sanjao sam demone, a pročitao sam da se Sotona može pojavljivati u obliku takvih smradova, govorio je.

Možda vas zanima i ovo:
Message