Obavijesti

News

Komentari 53

Izbodeni je preživio: Mladići su dogovorili obračun u Splitu?

Izbodeni je preživio: Mladići su dogovorili obračun u Splitu?
7

Policija ima svjedoke krvavog sukoba dvojice maloljetnika. Mladić je imao ubodnu ranu natkoljenice, tešku ozljedu abdomena (koja je zahtijevala kiruršku intervenciju) te reznu ranu po glavi

VIDEO

Nakon sukoba maloljetnika u središtu Splita 17-godišnjak je morao na operaciju u splitskoj bolnici. Stabilno je te nije životno ugrožen, dok je njegov vršnjak priveden u policiju zbog kriminalističke obrade slučaja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:39

Njegov odvjetnik Nediljko Ivančević potvrdio nam je kako su maloljetnika ispitali u policiji te kako će se sutra znati njegov status, nakon ispitivanja pred sucem za mladež. Njemu će ga najvjerojatnije privesti uz kaznenu prijavu zbog pokušaja teškog ubojstva.

Vršnjaci su se, neslužbeno doznajemo, posvađali malo prije 21 sat kraj Čulića dvora, na splitskom nathodniku između stare Realke i Strossmayerova parka. Povišeni tonovi su eskalirali u tučnjavu, koja je brzo prekinuta kad je drugi mladić izvadio nož i izbo vršnjaka. Svemu je svjedočilo nekoliko njihovih poznanika, koji su nekako organizirali prijevoz teško ranjenom prijatelju do KBC-a Split, a tek je Hitna pomoć obavijestila policiju... Mladić je imao ubodnu ranu natkoljenice, tešku ozljedu abdomena (koja je zahtijevala kiruršku intervenciju) te reznu ranu po glavi.

POGLEDAJTE GALERIJU:

7
| Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Oružje nisu našli

Policija je odmah po dojavi izašla na teren. Sat vremena nakon obračuna uhitili su osumnjičenog, a na štandovima (popularnim bancima), koji u to doba nisu radili nego su maloljetnicima poslužili kao zaklon od nevremena, obavili su očevid. Kiša je, istina, isprala mnoge tragove, nije pronađeno oružje (vjerojatno je u pitanju nož), no istražitelji su već obavili razgovore s barem dvojicom svjedoka sukoba.

U Splitu izboden 17-godišnjak, policija uhitila osumnjičenika
U Splitu izboden 17-godišnjak, policija uhitila osumnjičenika

Prema neslužbenim informacijama, obračun je bio dogovoren prije. Od osoba uključenih u istragu doznajemo kako je ranjeni sa Splita 3, dok je osumnjičeni s Trstenika, dva splitska kvarta koji nisu blizu središta grada. Motiv sukoba, odnosno mogućeg dogovorenog obračuna, još nije jasan. Pitanje je je li riječ o nekom ranijem sukobu ili borbi za “status”.

Za sada se zna tek kako je mladić u policiji priznao kako je do okršaja došlo i da je u njemu sudjelovao. No sam napad u kojem je drugi mladić teško ozlijeđen nije priznao. Tvrdi, naime, kako se samo branio...

Podsjećamo, u proteklih mjesec dana u Splitu je bilo više krvavih obračuna. Policija od utorka navečer traga za Ivanom Giljanovićem (37), koji je, sumnjaju, u utorak u 19.45 sati u kafiću Clo s više hitaca ranio poznanika Marka Bekavca (27). Obojica su stari poznanici policije. Dan ranije provalnik u kiosk nožem je napao policajce koji su ga hvatali. Četvoricu je ranio prije nego što su ga upucali u nogu. A ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tvrdi kako je Split siguran grad.

Policija traži Ivana Giljanovića: 'On je ranio muškarca u Splitu'
Policija traži Ivana Giljanovića: 'On je ranio muškarca u Splitu'

Vršnjaka ubo nožem u srce

Ubojstvo

Ispred zapuštenog Hotela Marjan na Zapadnoj obali u studenome 2016. život je izgubio Goran V. (18). Njega je nakon svađe i tučnjave usmrtio njegov vršnjak Karlo G. K. Zario mu je oštricu švicarskog noža točno u srce. Ubijeni Goran V. je, doznalo se nakon toga, kao maloljetnik uvjetno osuđen zbog iznude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa