Obavijesti

News

Komentari 69

'Izbori nisu razlog popuštanja mjera, ne znam hoću li na listu'

'Izbori nisu razlog popuštanja mjera, ne znam hoću li na listu'
1

Ja sam ministar zdravstva, član sam Vlade i kao takav sudjelujem u politici, međutim moja je ideja biti funkcionalan ministar zdravstva i riješiti mnoge nagomilane probleme, rekao je Beroš o svojoj ulozi

VIDEO

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je odlučno odbacio teze da su mjere, uvedene zbog sprječavanja zaraze koronavirusom, relaksirane zbog parlamentarnih izbora.

- Apsolutno ne, one su posljedica dobre epidemiološke situacije i činjenice da ne možemo živjeti zatvoreni - rekao je Beroš za RTL.

 - Epidemiološka situacija je mirna i daleko smo od nekakve slobodne transmisije virusa - naglasio je, opetujući da se s popuštanjem nije žurilo.  

 - Kao što smo stalno govorili da pažljivo balansiramo epidemiološku situaciju pa smo postepeno uvodili sve strože mjere, sada, isto tako na račun sadašnje epidemiološke situacije smo išli u relaksaciju. Za sada, u ovih 25-26 dana nema bitnijih pokazatelja da se događa nešto loše - rekao je ministar.  

 Upitan gdje se, s obzirom na izbore, vidi u politici, kazao je kako je njegova ideja biti „funkcionalna ministar“ i riješiti nagomilane probleme u resoru.

 - Ja sam ministar zdravstva, član sam Vlade i kao takav sudjelujem u politici, međutim moja je ideja biti funkcionalan ministar zdravstva i riješiti mnoge nagomilane probleme u zdravstvenom resoru - izjavio je Beroš.

 Zdravstvo, napominje, nije privelo kraju svoju tranziciju i mora se odgovoriti na mnoge izazove.

O mjestu na izbornoj listi još se nije razgovaralo

 Nije otkrio hoće li možda biti nositelj neke izborne liste.  

- O tome još nismo razgovarali - rekao je.

 Je li prokuženost populacije od dva posto dovoljna da nas sačuva od nekakvog novog vala koronavirusa, Beroš „ovog trenutka“ sa sigurnošću nije mogao reći.

- Moramo biti oprezni, ozbiljni i spremati se na najgore, a s druge strane očekivati najbolje - izjavio je.

- Dogodi li se tijekom ljeta žarište na moru, reagirat će kao i uvijek do sada. Takva opasnost postoji, no ono što je važno je brzina naše reakcije, posebno epidemiološke službe - rekao je ministar, navodeći kako Krizni stožer, ekspertna skupina Ministarstva zdravstva radi na protokolima i načinu kako optimalno rješavati takve situacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa