Obavijesti

News

Komentari 64

Izbori u Sloveniji: Borut Pahor je novi predsjednik 'Dežele'

Izbori u Sloveniji: Borut Pahor je novi predsjednik 'Dežele'
10

Borut Pahor je dobio 67,44 posto glasova, a Danilo Türk 32,56 posto. Pahor se zahvalio biračima te je rekao kako ova pobjeda znači novu nadu i novo vrijeme

VIDEO

Prema prvim rezultatima Borut Pahor je pobijedio na predsjedničkim izborima u Sloveniji. On se u nedjelju za tu funkciju "borio" s dosadašnjim predsjednikom Danilom Türkom. 

Prebrojano je 99,9 posto glasova. Pahor je dobio 67,44 posto glasova, a Türk 32,56 posto. 

Türk je nakon objave rezultata priznao poraz i čestitao Pahoru na nadmoćnoj pobjedi. Pahoru je na pobjedi čestitao i slovenski premijer Janez Janša. 

Birališta su se u Sloveniji zatvorila u 19 sati, a do 16 sati odaziv je bio mali te je na birališta izašlo samo 30,86 posto birača, javlja Žurnal24. 

Posljednji tjedan kampanje u Sloveniji su obilježili prosvjedi u nekoliko gradova te su Pahor i Türk dali svoje komentare na stanje u Sloveniji. Pahor zagovara pregovore vlade i opozicije oko izlaska iz krize, dok Türk kaže da su prosvjedi dokaz da vlada svojom štednjom nije pokrenula opravak. Inače, tijekom kampanje je jedno od glavnih pitanja bio i odnos s Hrvatskom te ratifikacija pristupnog ugovora. 

Pahor: Ova pobjeda je samo početak

Borut Pahor je nakon objave izlaznih anketa zahvalio biračima i rekao je kako je ovo novi početak. 

- Ova pobjeda znači novu nadu i novo vrijeme, ova pobjeda je samo početak. Neizmjerno sam zahvalan za ovu pobjedu, za naš uspjeh - rekao je Pahor.  Rekao je i kako problemi postoje no kako se oni mogu riješiti zajedno.

- Ako u to idemo srcem i hrabrošću, vjerujem da ćemo uspjeti - rekao je Pahor. Odnose s Hrvatskom nije htio komentirati nego je samo naglasio kako je sve što je imao reći o toj temi rekao u kampanju.

Na kraju svojeg govora Pahor je poručio kako će "slovenska zvijezda opet svijetliti na nebu". 

Kosor: Čestitam Pahoru na sjajnoj pobjedi

Jadranka Kosor obećala je svojem prijatelju Borutu Pahoru da će doći u Ljubljanu na dan drugog izbornog kruga i čestitati mu. No ipak su se dogovorili da će posjet odgoditi i to zbog prosvjeda u Sloveniji. 

Kosor je u nedjelju za HRT rekla kako je Pahoru, svojem prijatelju, davala potporu te kako mu čestita na sjajnoj pobjedi.

- Čuli smo se i poslala sam mu poruku u kojoj sam mu čestitala - rekla je Kosor. Naglasila je i kako je Pahor imao skromnu kampanju.

- Imao je specifičnu kampanju no presudno je bilo da je ostao dosljedan sebi, to se pretvorilo u veličanstvenu pobjedu - rekla je Kosor i dodala kako će se narednih dana jako veseliti toj pobjedi. 

Pahorova majka: Moj sin će biti dobar predsjednik

Pahorova majka Iva je rekla kako je ponosna na njega. Dodala je i kako će njezin sin biti dobar predsjednik i to zato što je pošten.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)