Obavijesti

News

Komentari 2

Izdali nalog za uhićenje šefa WikiLeaksa zbog silovanja

Izdali nalog za uhićenje šefa WikiLeaksa zbog silovanja
3

Iako su još u kolovozu švedske vlasti oslobodile osnivača internetske stranice WikiLeaks sumnje za silovanje, sada su izdale međunarodni nalog za uhićenje

VIDEO

Švedski sud izdao je međunarodni nalog za uhićenje osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea. Sumnjiči ga se za silovanje, seksualno zlostavljanje i nasilno ponašanje, piše CNN. 

- Trebamo ga saslušati u istrazi, a nismo bili u mogućnosti da ga ispitamo - rekla je tužiteljica Marianne Ny. Dvije žene, jedna u 20-ima i druga u 30-im godinama dale su iskaz policiji. Njih dvije se poznaju, a policija je vjerovala kako su se bojale reći što se točno dogodilo jer je Assange utjecajan. Ako ga osude mogao bi dobiti do dvije godine zatvora. 

Njegov britanski odvjetnik Mark Stephens rekao je kako je Assange s tim ženama imao seksualni odnos na koji su pristale. Tek nakon što su njih dvije saznale da su obje u vezi s njim, optužile su ga za silovanje. Mark Stephens tvrdi da niti on, ni Assange nikada nisu dobili poziv od švedskih vlasti. Saznali su o svemu preko medija.

- Očito je da su prekršili članak 6. Europske konvencije koja nalaže da se svaki osumnjičenik mora informirati na njemu razumljivom jeziku, o optužbama protiv njega. Assange je izašao sa seta na jednom intervjuu jer su ga pitali o navodnim silovanjima.

Stao na žulj obavještajnim službama

Na svojoj stranici WikiLeaks objavio je gomilu tajnih dokumenata o ratu u Afganistanu u srpnju i ozbiljno "stao na žulj" američkim i britanskim obavještajnim službama. Dok je bio u Švedskoj najavio je kako će objaviti još dokumenata u narednih nekoliko tjedana. Stranicu su iskritizirali jer je otkrivala imena Afganistanaca koji su surađivali s Amerikancima te tako operativce dovodila u opasnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...