News

Komentari 65

Izdan alarm zbog jakog juga, i dalje ni traga Ininoj platformi

Izdan alarm zbog  jakog juga, i dalje ni traga Ininoj platformi

Trajekti plove redovito zasad, a u prekidu su katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodske linije Mali Lošinj-Unije-Susak te Zadar-Preko

Zbog jakog vjetra i oborina MeteoAlarm je izdao narančasto upozorenje za sjeverni Jadran. Očekuju se udari do 95 km/h, a ponegdje i do 100 mm oborina. Za ostatak zemlje vrijedi žuto upozorenje, ponajviše zbog vjetra. 

U Gorskom kotaru se očekuje novi snježni pokrivač, dok su na istoku zemlje češća sunčana razdoblja. Najviša temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, u Gorskome kotaru 0 i 4, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 12 do 16 °C.

Snaga vjetra i valova na moru kod Ražnja

Jugo će i danas uzrokovati probleme u pomorskom prometu, iako manje nego prošle nedjelje, javlja Morski.hr. Na snazi je i upozorenje za pomorce - mjestimice udari juga, a na krajnjem sjeveru udari bure, u jačanju na 35-50 čvorova. 

Trajekti plove redovito zasad, a u prekidu su katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodske linije Mali Lošinj-Unije-Susak te Zadar-Preko. Zbog tehničkih poteškoća otkazana je katamaranska linija Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.

Orkansko jugo uz kišu opustošilo je ulice Zadra

I dalje nema traga Ininoj platofrmi Ivani D koja je nestala prije par dana 50 kilometara od Pule. Oštetili su ju veliki valovi i snažan vjetar.

- Na vrijeme su se uključili sigurnosni sustavi i ventili te nije došlo do nikakvog izlijevanja ili incidenta. Za sada nemamo vizualni kontakt s platformom i ne možemo prići mjestu događaja koje je pet kilometara udaljeno od druge najbliže platforme - rekao je Tvrtko Perković iz Ine za Dnevnik Nove TV.

Najčitaniji članci