Obavijesti

News

Komentari 47

Izdresirao je pijetla: Kokolo se voli maziti i pjevati susjedima

Izdresirao je pijetla: Kokolo se voli maziti i pjevati susjedima
7

Kokolo kukuriče samo kad vlasnik Jure Brekalo to naredi, ne boji se stranaca, voli se maziti, a kokoši natjerava samo kad mu dopusti. Jure ga trenira od rođenja

VIDEO

Požežanin Jure Brekalo (61) pijetla Kokola trenira od njegova rođenja. I kako smo se sami uvjerili, uspio ga je izdresirati.

- U srpnju je proslavio drugi rođendan i odaziva se na ime Kokolo. Darovao mi ga je prijatelj čim se rodio. Ne znam gdje su mu mama i tata - kaže umirovljenik. S Kokolom, tvrdi, razgovara i igra se svako jutro i večer. Nakon što učini ono što mu se zapovjedi, Jure mu zahvali, a pijetao kimne glavom i za nagradu dobije suhi kruh i žitarice. 

Voli se maziti i zapjevati susjedima

- Naučio je da smije kukurikati samo kad podignem prst u zrak. Čim ga spustim, odmah prestane i čeka zapovijed. Ne boji se stranaca, voli se maziti i često zapjeva susjedima kad nas posjete. Kad ga zovem, popne mi se u krilo ili na rame i čeka moj znak - nastavlja Jure. Prije spavanja, dodaje, Kokolo došeta do krletke i čeka da ga se smjesti unutra, a ostatak dana provede šetajući dvorištem. Donedavno je, povjerio nam je, pijetla poput pravog ljubimca držao u kući, ali je smetao supruzi pa mu je naredila da ga mora odnijeti u garažu. Kad je prijateljima ispričao o dresuri, nisu mu vjerovali. Da bi se uvjerili, neki su stigli čak iz Splita.

Kokolu je omiljena zanimacija natjerivati kokoši

- Gledali su nas u nevjerici i krstili se. Rekli su da sam poput šaptača psima - smije se Požežanin. Nakon što se pročulo za Kokola, dolazili su ljudi koji su ga htjeli kupiti, no vlasnik Jure odbio je sve ponude jer mu je, kaže, ljubimac neprocjenjiv.

- Jako je inteligentan i stvarno imam osjećaj da razumije o čemu govorim. Omiljena zanimacija mu je natjerivanje ostalih kokoši po dvorištu, ali to smije tek kad mu ja dopustim - objasnio je Brekalo.

Dodaje da cijela obitelj obožava životinje. Osim Kokola, imaju i koze te mačku.

Brekalo bi mogao pomoći Kukuriku koaliciji

Nagrade i kazne, jedan autoritativan prst i malo tepanja pokazali su se vrlo uspješnim u odgoju jednog pijetla. Uvođenje reda u kokošinjac, dakle, načelno je moguće. Šteta je što je eksperiment zasad uspio samo na lokalnom nivou. Velika pernata zadruga Kukuriku koalicija zasad se čini imunom na bilo kakvu ideju uvođenja reda. Možda bi im Brekalo mogao pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca