Obavijesti

News

Komentari 24

'Izgleda da je pravobraniteljca slušala samo primjedbe SDP-a'

'Izgleda da je pravobraniteljca slušala samo primjedbe SDP-a'
1

Saborski zastupnici vladajućeg HDZ-a ustrajali su na ocjeni da je izvješće pučke pravobraniteljice Lore Vidović za prošlu godinu ideloški obojeno...

VIDEO

Saborski zastupnici vladajućeg HDZ-a ustrajali su na ocjeni da je izvješće pučke pravobraniteljice Lore Vidović za prošlu godinu ideloški obojeno, da je na neke pojave u društvu upozoravala, a neke ignorirala, dok oporba uzvraća da je pravobraniteljica dobro radila i bila kritična i prema prošloj vlasti.

 "Ovo izvješće je snažno ideološki obojeno i ne može, po meni, dobiti prolaz", rekao je Josip Borić (HDZ), nezadovoljan što među 160 preporuka koje je dala ni jedna ne teži riješiti probleme o kojima je govorio, poput tv-pretplate za iznajmljivače, dvostruke prakse u suđenjima, govora mržnje, itd.

Borić (HDZ) Izgleda da je pravobraniteljica slušala samo primjedbe SDP-a 

Stječe se dojam da je pravobraniteljica slušala samo primjedbe SDP-a, pa oni gorljivo podržavaju njeno izvješće, istaknuo je Borić.

Petar Škorić (HDZ) nada da će pravobraniteljica reagirati na napad na prava vjernika na pojedinim portalima, konkretno kod dolaska tijela Svetog Leopolda Mandića, za koji pojedine i službene institucije kažu da nije govor mržnje.

Domagoj Hajduković (SDP) kaže da je pravobraniteljica bila kritična i prema prošloj vlasti, a kad se već spominju pojedinačni primjeri pita se zašto nije regairala na postavljanje plinskih boca na Savskoj tijekom braniteljskog prosvjeda.

Laburist Pecnik: Borić je talentiran za poluistine i manipulacije 

Tomislav Žagar (SDP) odbacuje tvrdnje da pravobraniteljica nekom pogoduje i pita se kako se nekome može pogodovati u izvješću, dok laburist Jaroslav Pecnik proziva Borića da je "talentiran za poluistine i manipulacije", te da ne želi prihvatiti da pravobraniteljica ukazuje na fenomene.

 "Laburisti su prvoloptaška stranka kisele orijentacije", uzvraća mu Borić, pozivajući se na izjavu "jednog lijevog intelektualca".

Nezavisna Gordana Rusak pohvalila je izvješće Lore Vidović, držeći da dotiče sve neuralgične točke društva i ne podilazi nikome. Zabrinjava je rast predmeta vezanih za znanost i obrazovanje, s 28 u 2012. na 59 u 2013. godini.

Upozorava da više od petine studenata dolazi iz obitelji s primanjima do 1.500 kuna po članu obitelji, pa treba biti svjestan da je visoko obrazovanje u Hrvatskoj u potpunosti dostupno samo studentima boljeg materijalnog stanja.

Laburistica Nansi Tireli skreće pozornost da će se nezaposlenima, umirovljenicima, siromašnima ubrzo pridružiti i devet tisuća zaštićenih najmoprimaca. Gotovo 3.800 privatnih stanova želimo vratiti vlasnicima, a nismo riješili status najmoprimaca, kaže Tireli.

Marija Ilić (HSU), fokusirajući se na pravobraniteljičin pristup starijim osobama, predlaže uvođenje instituta pravobranitelja za starije osobe.

Bauk (SDP): Treba nam pravobranitelj za II. svjetski rat

 Da bi raspravu odteretili ideoloških tema, trebalo bi ustanoviti pravobranitelja za II. svjetski rat, uzvraća Arsen Bauk (SDP), a Miro Bulj (Most) primjećuje kako bi bilo dobro da je u proteklom periodu postojao pravobranitellj za zapošljavnaje onih bez stranačke iskaznice.

 Vilibor Sinčić (Živi zid) upozorava na rastuće dužničko ropstvo, pa zamjera Saboru što, umjesto da donosi zakone, idući tjedan ide na stanku. I Ivan Lovrinović (Most) kritizira neradni tjedan, ali i činjenicu da je u sabornici bilo jedva 30 zastupnika.

 Na primjedbe iz rasprave, pučka pravobraniteljica odgovorit će poslijepodne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke