News

Komentari 55

Nikoli Boriću izgorjela brvnara u kojoj je živio: 'Priroda ju je opet uzela'

Izgorjela mu brvnara u kojoj je živio: 'Priroda ju je opet uzela'

'Trenutno su nam najveća briga naše životinje, koje su hvala Bogu dobro', rekao je Nikola Borić, dodajući kako smatra da je kuća izgorjela zbog prijenosa topline s kaminske peći na krov

Nikola Borić (43), mladi čovjek, uspješni trener atletičara, koji je prije pet godina odlučio živjeti u šumi na obroncima Papuka, nedaleko Orahovice s prvim danom ove godine ostao je bez kuće koju je gradio svojim rukama. Sve je izgorjelo, ostalo je samo staklo i pepeo.

POGLEDAJTE VIDEO

- Bez daljnjega da ne bi bilo super sada usred zime imati krov nad glavom i toplinu vatre u kamina i popiti vrući čaj matičnjaka da se možemo zgrijati kada radimo vani i da bi bilo puno ugodnije ući u prostor prepun nekih uspomena i predmeta koje smo skupljali po cijelom svijetu, cijelog svog života, ali ući u novo poglavlje prvog dana nove godine bez ikakvih materijalnih sitnica koje nas vežu još je više nekako opuštajuće od bilo čega drugog, a ovo sve materijalno kako je i bilo došlo ponovo će doći u pravo vrijeme - napisao je na društvenoj mreži Nikola osam dana nakon što je Zorici, njegovoj djevojci, i njemu izgorjela kuća koju su gradili svojim rukama.

- Kuću koja nam je izgorjela, ni sami ne znamo kako, sagradili smo sami uz povremenu pomoć par dobrih prijatelja, od prirodnih materijala koji nas okružuju, više smo gledali da je to kao neka skulptura i uživali u svakom danu njezinog stvaranja, naučili smo jako puno i nova će biti još brže gotova, s još manje novaca i puno kvalitetnija i bolja, a totalno nas je oduševila spoznaja da od nje osim nekoliko vreća stakla i čavala nije ostalo apsolutno ništa osim pepela u kojem se sad kupaju kokice i ugljena kojeg jedu svinje, priroda će ponovno moći preuzeti i ovaj dio parcele kao da nikada ničega ovdje nije bilo, a biljke će niknuti na zemlji od koje smo gradili. Svi smo živi i zdravi i sve naše životinjice su super i ne želimo da nas nitko žali jer mi ne žalimo sebe - napisao je Nikola.

Unatoč tragediji koja ih je pogodila mladi par se ne predaje.

- Ja sam na mjestu gdje je bila kuća sa svojim životinjama svaki dan. Čistim ono što je od kuće ostalo. Ima jako puno posla, želim sve pripremiti do početka proljeća. Još uvijek nisam siguran što ću uraditi, ljudi nas stalno zovu, nude pomoć, i hvala im na tome. Neka malo popusti ova zima, pa ćemo vidjeti što dalje. Trenutno su nam najveća briga naše životinje, koje su hvala Bogu dobro - rekao je Nikola Borić, dodajući kako smatra da je kuća izgorjela zbog prijenosa topline s njihove kaminske peći na krov koji je pokriven drvenom šindrom.

Ovako mu je kuća izgledala prije požara...

 

Najčitaniji članci