News

Komentari 129

Izgubila bitku s covidom: U Fran Mihaljeviću preminula rodilja koja je bila na ECMO uređaju

Izgubila bitku s covidom: U Fran Mihaljeviću preminula rodilja koja je bila na ECMO uređaju

Podsjetimo, na infektivnoj klinici je još jedna trudnica i jedna rodilja. Jednako tako u splitskom KBC-u leže dvije trudnice koje su u teškom stanju

Prema neslužbenim informacijama jutros je izgubila bitku s covidom jedna od dvije rodilje koje su već neko vrijeme priključene na 'umjetna pluća', odnosno ECMO aparat na infektivnoj klinici Fran Mihaljević.

Kako nam je i službeno potvrđeno iz Ministarstva zdravstva, bolnica utvrđuje okolnosti smrti, te će nakon potrebne analize medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka javnost biti informirana o uzrocima smrti.

Druga rodilja koja je također na ECMO uređaju zasad je nepromijenjenog stanja, neslužbeno doznajemo. ECMO uređaj zamjenuje pluća tako što umjetno pribavlja kisik u krv.

Podsjetimo, na infektivnoj klinici je još jedna trudnica i jedna rodilja. Jednako tako u splitskom KBC-u leže dvije trudnice koje su u teškom stanju.

Na ECMO uređaju u Zaraznoj je i dvoje 23-godišnjih pacijenata koji su, kako nam kažu liječnici, prethodno bili zdravi i nisu cijepljeni.

Najčitaniji članci