Obavijesti

News

Komentari 146

Izgubljenoj kćeri Angeli poslala je čestitku i fotografije obitelji

Izgubljenoj kćeri Angeli poslala je čestitku i fotografije obitelji
5

Helgi Šimecki bivši muž oteo je kćer dok je bila beba. Helga svoju kćer nije vidjela 44 godine. Spojio ih je Facebook. Helga se nada skorom putu u SAD gdje kćer živi

VIDEO

Joža, Joža! Dođi vidjeti! Ovo je moja kći, orilo se prije mjesec dana kućom obitelji Šimecki u Krašiću.

Njemica Helga (64) svom je suprugu Josipu (67) na Facebooku pokazala fotografiju žene iz SAD-a. Iako ju je pokušao razuvjeriti, Helga se nije dala. Ženi je poslala zahtjev za prijateljstvo, a uskoro i poruku s pitanjem gdje se i kad rodila. Sumnje su se obistinile.

Uzeo joj kćer i nestao

Angela Palmer (44) je Helgina davno izgubljena kći. Njihova obiteljska drama obilježena je lažima, nasiljem i alkoholom. Helgin prvi suprug, priča ona, puno je pio i tukao ju je, pa ga je šest mjeseci nakon porođaja napustila s djevojčicom. Tvrdi da je bila isključivi skrbnik. Djevojčica je s godinu dana zbog problema sa zubićima završila u bolnici. Helgina majka nazvala je bivšeg muža i rekla mu da je dijete u bolnici.

- On je došao po nju, uzeo je i jednostavno nestao. Kao da ga je progutala zemlja. Nije se javio svojoj obitelji ni prijateljima, a ni policija mu nije mogla ući u trag - prisjeća se Helga na lošem hrvatskom najgorih trenutaka u životu.

Kucala je na mnoga vrata, no sva su ostala zatvorena. Morala se vratiti životu. Uskoro je upoznala Josipa, koji je radio u Njemačkoj. Zaljubili su se i vjenčali.

Pokrenula i sudsku parnicu da vrati kćer

Iako je Helgi bivša šogorica nakon nekog vremena javila da je Angela u Njemačkoj te joj dala broj, očajna majka nije uspostavila kontakt s djevojčicom.

Nazvala je kćer i predstavila se. No njezina joj je jedinica poklopila slušalicu. 

Helga je ubrzo pokrenula i sudsku parnicu ne bi li vratila kćer. No ni njezin bivši suprug ni Angela nisu došli na suđenje.

- Preko odvjetnika mi je poručio da me kći ne želi vidjeti - kaže Helga. Angeli je bilo 16 godina.

- Rekla sam da će uskoro biti punoljetna i moći sama odlučivati za sebe - prisjeća se Helga.

Međutim, kćer više nije vidjela, sve do prepoznavanja na Facebooku.

Mislila da ju je majka napustila

- Bila sam na poslu kad sam dobila zahtjev za prijateljstvo od žene po imenu Helga Šimecki iz Hrvatske. Nisam se pretjerano obazirala na to jer svaki dan dobivam mnoge zahtjeve - ispričala je američkim medijima Angela.

Kaže da je bila u šoku kad je otkrila kako je riječ o njenoj majci. Sve ove godine živjela je u uvjerenju da ju je ona napustila kao bebu.

- Moj bivši muž cijelo vrijeme joj je govorio da je ne volim, da sam je napustila, da je ne želim - slomila se i kroz suze objasnila Helga. Angela je potvrdila kako je njezin otac cijelo vrijeme bježao od zakona, a tijekom života u Njemačkoj selili su se 12 puta. Jedno vrijeme čak su živjeli u Francuskoj.

- Dala sam sve od sebe da je pronađem. Čak sam angažirala privatne detektive. No čim bi mu ušli u trag, selio se. Radio je kao trgovački putnik - objašnjava Helga. Angela je ispričala da se otac poslije oženio i imao još jednu kćer, s kojima je živjela. No i ta ga je supruga zbog nasilja napustila.

Uskoro je to učinila i Angela. Kad je postala punoljetna, otišla je u SAD. Živi u San Diegu.

- Kad sam je vidjela na internetu, nisam mogla danima spavati. Nevjerojatno sam sretna što smo se konačno pronašle, nakon toliko godina. To je cijeli jedan izgubljeni život. Istodobno sam oduševljena, sretna, ali i tužna i ljuta - govori Helga, koja se svakodnevno s kćeri čuje na Skypeu te porukama na Facebooku. Kaže kako je i Angela jednako sretna.

- Oduševljena je jer sad ima obitelj. Dosad nije upoznala normalan obiteljski život jer su je uvjeravali da je majka ne voli, a otac ju je tukao. Sad ima veliku familiju jer nas ima puno - priča Helga, koja je s Josipom dobila dva sina, a ima i troje unučadi. Angela je također majka već odraslog sina (21), pa je Helga presretna jer joj je on četvrto unuče. Njezin Josip u svemu je podržava i nada se da će se njih dvije konačno, nakon toliko godina, moći zagrliti.

Pomozite da Helga vidi i zagrli kćer

- Ja sam umirovljenik, a Helga će tek za dvije godine moći u mirovinu, tako da živimo isključivo od mojih primanja. Ne možemo skupiti 4000 dolara, koliko bi nam trebalo za njezin put - objašnjava Josip. 

Helga je tužna što još nije uspjela skupiti novac da otputuje kćeri u SAD. 

- Poslala sam Angeli božićnu čestitku i fotografije naše obitelji - kaže Helga.  Sada se redovito čuju, ali obje bi se voljele susresti i napokon, nakon dugog vremena, zagrliti. 

Uplatom na žiro račun u Zagrebačkoj banci, IBAN HR 2360000 3115685185

(račun je na ime Josip Šimecki) i vi možete Helgu približiti kćeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa