News

Komentari 139

Iznenadni, ali službeni posjet: Komšić je otputovao u Zagreb

Iznenadni, ali službeni posjet:  Komšić je otputovao u  Zagreb

Glavni tajnik Demokratske fronte Zlatko Miletić nije želio govoriti o detaljima posjete koja nije najavljena, ali je potvrdio da se radi o službenom posjetu

Željko Komšić, novoizabrani član Predsjedništva BiH, otputovao je u utorak u iznenadni službeni posjet Zagrebu, potvrdio je Zlatko Miletić, glavni tajnik Demokratske fronte, javlja Bljesak.info.  

Miletić nije želio govoriti o detaljima posjete koja nije najavljena, ali je potvrdio da se radi o službenoj posjeti. Informaciju je na početku press-konferenciju u središnjici SDP-a potvrdio i lider ove stranke Nermin Nikšić uputivši u Komšićevo ime, ispriku zbog odsustva sa sjednice.  

Komšić pozvao premijera i predsjednicu u Sarajevo

Podsjećamo, Komšić je pozvao predsjednicu i premijera Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, dođu u službenu posjetu Sarajevu kako bi se na razini institucija razgovaralo o svim otvorenim pitanjima između BiH i Hrvatske, ali i o zaključcima Vijeća Europske unije u kontekstu podrške Republike Hrvatske provođenju presuda Europskog suda za ljudska prava.  

- S obzirom na to da predsjednica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost stanjem u BiH, i da pred međunarodnim govornicama tematiziraju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, načine službenu posjetu Sarajevu, odnosno Predsjedništvu BiH - rekao je Komšić. 

- Potrebno je razgovarati o svim otvorenim pitanjima između dvije države, pa čak i onim pitanjima koja su unutarnja pitanja BiH i Hrvatske na razini institucija, u duhu razumijevanja i obostranog poštivanja - rekao je.  

Naveo je kako je potrebno razgovarati o pitanju granica, povratu imovine Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, problemu Buškog jezera, ali i o svim drugim pitanjima za koje službeni Zagreb izražava interes.   

- S moje strane, u razgovoru s novim kolegama u Predsjedništvu BiH, učinit ću sve što je potrebno da, odmah iza posjete Bruxellesu, prijem hrvatskog izaslanstva bude u samom vrhu prioriteta - rekao je Komšić.

Najčitaniji članci