Obavijesti

News

Komentari 12

'Izražavamo sućut Praljkovoj obitelji, moramo biti razboriti'

'Izražavamo sućut Praljkovoj obitelji, moramo biti razboriti'
1

To je jedan šokantan kraj rada Haškog suda i jedna gorka simbolika kada je u pitanju ova presuda - poručio je Jandroković dodavši kako Hrvatski sabor zbog svih okolnosti danas više neće raditi...

VIDEO

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) nakon Predsjedništva Sabora izvijestio je novinare kako je, nažalost, general Slobodan Praljak preminuo.

- U ime svih nas izražavamo sućut njegovoj obitelji. To je jedan šokantan kraj rada Haškog suda i jedna gorka simbolika kada je u pitanju ova presuda - poručio je Jandroković dodavši kako Hrvatski sabor zbog svih okolnosti danas više neće raditi. 

- Usuglasili smo se da trebamo biti razboriti, hladne glave, voditi računa o interesima Hrvatske, ali i Hrvata koji žive u BiH. Dominantan je stav Klubova zastupnika, gotovo jedinstven, da ova presuda ne odgovara povijesnim činjenicama i da je nepravedna i da ju svi zajedno odbacujemo - poručio je.

Bošnjaković: Napravit ćemo temeljnu analizu presude

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković sudjelovao je na sjednici Predsjedništva i izvijestila ih što je Vlada činila do sada i što će činiti i dalje.

- Napravit ćemo temeljitu analizu nakon što dobije u pisanoj formi presudu i nakon toga će poduzeti i pravne, političke i diplomatske radnje - istaknuo je dodavši kako su se dogovorili da će vrlo skoro organizirati i tematsku sjednicu o položaju Hrvata u BiH. 

- Nakon što vidimo pisanu presudu donijet ćemo jednu deklaraciju Hrvatskog sabora koja će prokomentirati taj stav Haškog suda - rekao je Bošnjaković.

- Ova presuda potpuna prešućuje i ne govori o tome koliko je RH pomogla u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH.

Podsjetio bih i na humanitarnu pomoć koju je Hrvatska tada pružala BiH, na potpisane brojne sporazume koji su definirali i vojnu suradnju između Hrvatske i BiH u obrani od velikosrpske agresije. Čitav je niz elemenata koji će osporiti presudu Haškog suda - poručio je. 

Istaknuo je kako su se svi na Predsjedništvu složili kako se današnja presuda ne treba politizirati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'
OTVORILE SE STARE RANE

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'

Mostar je danas, zaključuju novinari Guardiana, i danas podjeljen grad. 'Cijela regija je u psihozi i jedna iskra mogla bi biti dovoljna da je cijelu ponovno zapali' govori Marin Tomaš

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi
NALAZ OBDUKCIJE

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi

Podsjetimo, Slobodan Praljak umro je u srijedu popodne u bolnici u Den Haagu nakon što je u sudnici odmah nakon izricanja presude popio tada nepoznat otrov
Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se
'HRVATI SU SPASILI BIH'

Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se

Nužno je i legitimno da se za koji dan u New Yorku, pred Vijećem sigurnosti UN-a, koje je svojom rezolucijom i osnovalo Haaški sud, iznese stav Hrvatske o njegovu radu, smatra Kovač