Obavijesti

News

Komentari 49

Izvadili pokojnika, prazan lijes mjesec dana stoji na groblju...

Izvadili pokojnika, prazan lijes mjesec dana stoji na groblju...
9

NEODGOVORNO Na ovom groblju nitko nema nadležnosti. Groblje, naime, još nije stavljeno pod upravu šibenskog Gradskog poduzeća Čempresi, nego o njemu brinu sami mještani

VIDEO

Otvoreni korišteni lijes na zablaćkom groblju prazan stoji više od mjesec dana. Dočekao je i ispratio blagdan Svih svetih. Istraživala je slučaj i policija. No on i dalje čeka...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

groblje u zablaću 01:50

- Uvidom u naše evidencije utvrdili smo da smo 12. listopada zaprimili dojavu da se na groblju u Zablaću na jednom od grobova nalazi mrtvački sanduk. Po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su izašli na mjesto događaja te utvrdili da, najvjerojatnije tijekom premještanja posmrtnih ostataka, mrtvački sanduk nije uklonjen. Tom prilikom o tome smo obavijestili Vijeće Gradske četvrti Zablaće koje je nadležno za održavanje toga groblja radi uklanjanja mrtvačkog sanduka, a o svemu je obaviješten i nadležni župnik. Prema svemu utvrđenom, ovaj događaj ne spada u nadležnost policije - kažu iz šibenske policije.

Sanduk i dalje stoji nasred groblja. U njemu nema posmrtnih ostataka. Zato nema obilježja kaznenog djela remećenja mira pokojnika. No šokirani posjetitelji groblja u njega ne zaviruju. I iz daleka je dovoljno šokantno da pobjegnu glavom bez obzira. 

- Samo želimo da lijes ode s groblja. Nema veze ima li koga unutra ili nema. Sramotno je to gledati – govore nam Zablaćani. Pričaju da je vjerojatno privatni pogrebnik obavio ekshumaciju po narudžbi rodbine pokojnika iz Australije. Trebalo ga je kremirati i u grob staviti samo urnu s pepelom.

Pogrebnik na kojeg se sumnjalo da je obavio ekshumaciju nije to učinio. To su utvrdili i šibenska policija te Vijeće Gradske četvrti Zablaće. Nažalost svih mještana, na ovom groblju nitko nema nadležnosti. Groblje, naime, još nije stavljeno pod upravu šibenskog Gradskog poduzeća Čempresi, nego o njemu brinu sami mještani. To bi trebalo značiti Gradska četvrt Zablaće, ali u praksi to baš i ne funkcionira.

- Na našu nesreću, svatko se o svojem grobu brine sam, a o zajedničkim dijelovima kako i ako kome padne na pamet. Čekamo da nakon Nove godine Gradsko vijeće donese odluku da sva groblja na šibenskom području dođu pod upravu Čempresa. Tek onda ćemo se riješiti ovakvog ‘upravljanja’ grobljem na kojem nemamo ni vode, a kao predsjednica gradske četvrti ne raspolažem ni ključem od glavnog ulaza - kaže nam Sandra Grgas, predsjednica Vijeća Gradske četvrti Zablaće. 

Misterij otvorenog lijesa do daljnjeg ostaje neriješen. Njegovo ostavljanje nasred groblja nije kazneno djelo. Nema ni sanitarnog prekršaja koji bi bio kažnjiv jer ne predstavlja opasnost za prolaznike. Ali je svakako ružno svjedočanstvo jednog neciviliziranog postupka, čiji je akter bezosjećajna obitelj koja je pokušala uštedjeti i vlastoručno odraditi posao ili je posao povjerila nesavjesnom pogrebniku amateru, koji je u fušu napola obavio naručeno. Kako god, Zablaćani se nadaju da će se, kad priča izađe u javnost, krivac sam prepoznati i ukloniti jezoviti prizor s njihova groblja.     

Groblje za koje nitko ne brine

Prije četiri godine, kad su nastupile zakonske izmjene po kojima sva groblja trebaju doći pod lokalnu samoupravu i njihova komunalna poduzeća, Zablaćani su to odbili tvrdeći da će o svome groblju bolje brinuti sami. Sad pak jedva čekaju da ih preuzmu šibenski Čempresi kako se ovakvi prizori ne bi ponavljali.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"