Obavijesti

News

Komentari 4

Izvanredno stanje u BiH: Veliko klizište prekinulo je put prema Tuzli, brojne kuće su potopljene

Izvanredno stanje u BiH: Veliko klizište prekinulo je put prema Tuzli, brojne kuće su potopljene
6

Kladanj je trenutno najpogođenije područje na prostoru Tuzlanskog kantona, veliki broj stambenih objekata je pod vodom, uništeno je nekoliko mostova te prometnica

VIDEO

U izlijevanju više rijeka i bujičnih potoka tijekom jučerašnjeg dana i noći poplavljeno je više od 100 obiteljskih kuća i drugih objekata, a u šest općina na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine proglašeno je stanje prirodne nesreće.

POGLEDAJTE VIDEO: Poplave u Bosni: Zbog klizišta zatvorene ceste, voda prodire u obiteljske kuće

Pokretanje videa...

Poplave u BiH 01:03

Najteže je stanje u Tuzlanskoj županiji zbog kiše koja pada nekoliko dana. Uz poplave više od stotinu obiteljskih domova, aktivirana su i klizišta. Zbog poplava u prekidu je i magistralna prometnica koja Tuzlu povezuje sa Sarajevom. Trenutno se očekuje da na teren izađu radnici koji će sanirati klizište, a na intervenciju su izašli i policajci.

Inače, Kladanj je trenutno najpogođenije područje na prostoru Tuzlanskog kantona, veliki broj stambenih objekata je pod vodom, uništeno je nekoliko mostova te prometnica. Sve ekipe su na terenu, a točan iznos nastale štete će se znati naknadno, piše Klix.ba.

Kako je izvijestila Bosanskohercegovačka radio televizija, mještani su tijekom noći na kritičnim dijelovima postavljali vreće s pijeskom kako bi zaustavili prodiranje vode preko cesta.

Najkritičnija situacija je kod rudnika mrkog ugljena Đurđevik. Ugroženo je 150 kuća, te je evakuirano šest obitelji.

Nabujala rijeka Gostelja na području općine Živinice uništila je jučer jednu montažnu kuću, potvrdio je direktor Županijske uprave civilne zaštite Tuzlanske županije Zoran Jovanović.

Jučer je u popodnevnim satima bujica odnijela stari most na rijeci Janji kod Bijeljine.

Meteorolozi za danas najavljuju postupan prekid padalina.

Poplave i u Srbiji

Jako nevrijeme pogodilo je i pojedine dijelove Srbije, a prava drama odigrala se u Kraljevu, pišu lokalni mediji. Uslijed olujnog vjetra, kiše i tuče, odvojila su se tri splava i velikom brzinom plutaju Ibrom u Kraljevu. Kiša ne prestaje padati u sedam općina, a proglasili su izvanredno stanje u jer je nastala i velika materijalna šteta.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Goran Nikolić izjavio je u utorak da je zbog izlijevanja rijeka i poplava najkritičnije stanje za sada u Ljuboviji i Guči, jer je u ranim jutarnjim satima tamo padala jaka kiša.

On kaže da je u Loznici, Krupnju i Osečini, gdje je sinoć bilo najkritičnije, sada bolja situacija jer je voda počela opadati, a stanje se smiruje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.