Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
308 komentara

Izvidi na otoku Braču: Policija upala u kuću Lovre Kuščevića!

Radi se o izvidima zbog informacija o aferama s nekretninama i prenamjenama zemljišta. Također, izvidi su u tijeku i u nekretninama još nekoliko ljudi na Braču

Foto: 24sata/PIXSELL
308 komentara

Policija pretražuje kuće na Braču, a istragom su obuhvaćeni Lovro Kuščević i druge osobe. Prvotni nalog za pretraživanjem dao je Uskok te se ovo sada može shvatiti kao nastavak radnji koje policija provodi u suradnji s USKOK-om. Potvrdili su nam to iz policije.

Radi se o izvidima zbog informacija o aferama s nekretninama i prenamjenama zemljišta. 

Uživo iz Nerežišća Policija je upala u više nekretnina koje koristi i koje su vlasništvu obitelji bivšeg ministra Lovre Kuščevića na otoku Braču. Potvrđeno nam je da je pod istragom nekoliko osoba... Reporter: Tomislav Gabelić

Posted by 24sata on Tuesday, August 20, 2019

Policija provodi pretrese temeljem naloga koje je USKOK prethodno ishodio od suca istrage nadležnog Županijskog suda.

Reporter 24sata trenutačno se nalazi ispred kuće Lovre Kuščevića. Pred kućom je parkiran kombi zagrebačkih oznaka.

Foto: Tomislav Gabelić/24sata

>>> Uskoro više...


Podsjetimo, bivši ministar uprave podnio je početkom srpnja ostavku nakon niza nekretninskih afera. Kuščević 11 godina nije upisao vilu od 350 kvadrata na parceli 3898. k.o. Nerežišća te se ona u katastru i dalje vodi kao pašnjak.

Kuščević je 2011. na poljoprivrednoj čestici dobio dozvolu legalno za izgradnju štale od 77 kvadrata za uzgoj peradi i kunića. Međutim, Izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Nerežišća ubrzo je zabranjena izgradnja gospodarskih objekata na udaljenosti od naselja manjoj od 200 metara. Tako na mjestu štale gradi kući.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Telegram i 24sata prvi su objavili kako je tvrtka Kuščević d.o.o., koju je ministar osnovao s bratom Branimirom, još 2005. godine kupila 328 četvornih metara poslovnih prostora u Supetru na Braču za 210.000 eura.

Početkom srpnja 2010. Lovro Kuščević, kao privatna osoba, i tvrtka Kuščević d.o.o. potpisuju ugovor o kupoprodaji temeljem kojeg današnji ministar preuzima te poslovne prostore. Ministar je kasnije prodao te prostore za 301.000 eura, a njegov otac Nenad je za 24sata izjavio kako mu je to bio najbolji poslovni potez.

Foto: Pixsell/Facebook

Supruga ministra Kuščevića Zorana, je prije desetak godina za 60.000 kuna kupila 4519 kvadrata poljoprivrednoga zemljišta u Nerežišćima, plaćajući nepuna dva eura za kvadrat zemljišta.

Ubrzo Općina kojoj je na čelu Kuščević donosi rješenje o prenamjeni zemljišta te ono postaje građevinsko čime mu cijena skače na preko 100 eura po kvadratnome metru.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message