Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
92 komentara

'Ja sam crna ovca i trn u oku medija, a ništa nisam znao'

Isti dan u poslijepodnevnim satima kada sam dobio poziv iz banke da se s poslovnim računom dešavaju čudne transakcije, odmah sam zatražio da se Palmu oduzme pravo raspolaganja računom grada, kaže Kirin

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
92 komentara

Nemate pravo od mene tražiti ostavku. Postoji moja subjektivna odgovornost, jer sam mu bio pretpostavljeni i vjerovao sam mu, kao što vjerujem ljudima. Objektivne odgovornosti nema jer sam odmah po pozivu iz banke da se dešavaju čudne transakcije gradskim novcem preko sportske udruge reagirao podnošenjem kaznene prijave, kazao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, na poziv Dražena Kurečića, člana SDP-a koji je tražio njegovu ostavku.

NESTANAK MILIJUNA IZ BLAGAJNE I Živi zid će predati kaznenu prijavu protiv Ivice Kirina...

Podsjećamo, Ivica Kirin nedavno je, govoreći o slučaju misteriozne smrti Siniše Palma, pročelnika za financije i gospodarstvo, rekao kako nitko nije primijetio nestanak gotovo 17 milijuna kuna iz gradske blagajne.

Zbog toga su Most, a kasnije i Živi zid podnijeli kaznenu prijavu protiv Kirina zbog sumnje da je bio pomagač u teškoj krađi i pronevjeri.

Palm je nestao 31. svibnja, pronašli su ga 3. lipnja. Gradonačelnik Ivica Kirin, prije službene vijesti o smrti pročelnika, objavio je kako je gradskom proračunu tijekom više godina nanesena milijunska šteta i optužio je Palma da je bio ovisnik o kockanju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kirin je kazao kako istraga traje i da ništa konkretno ne može govoriti. Pojasnio je da do ovog trenutka utvrđen manjak od 17 milijuna i 346 tisuća kuna. Prema onome što je rekao, novac je nestajao na putu s računa poslovne banke prema računu grada.

Kirin je kazao kako je sve poduzeto da se novac nalazi na sigurnom mjestu. SDP-ov Kurečić pitao ga je kako je moguće da nitko nije pogledao izvode i vidio da novac nedostaje. Kirin mu je odgovorio da je novac nestajao godinama i da je u četvrtak prije podne zadnji put u prolazu sreo Sinišu Palma i da ga nakon toga više nije vidio.

Isti dan u poslijepodnevnim je satima dobio poziv iz Zagrebačke banke da se s poslovnim računom dešavaju čudne transakcije i odmah je zatražio da se Palmu oduzme pravo raspolaganja računom grada.

- U petak ga nije bilo na poslu, a ja sam ujutro otišao u policiju s dokumentima iz banke i podnio kaznenu prijavu. Vjerojatno je Siniša u četvrtak, nakon što mu je oduzeto pravo raspolaganja računom, znao da smo mu na tragu i na nesreću se odlučio na taj očajni čin. Žao mi ga je kao čovjeka i suradnika. Nisam bio kod njegove majke, jer su još u ovom trenutku emocije jako vruće, no sigurno da ću otići - kazao je Kirin.

Goran Stanzl/Pixsell VIJEĆNICI ŽELE ISTINU Kirin o 17 milijuna kn: 'Nismo primijetili da nestaje iz kase...'

Rekao je i da će grad Virovitica platiti trošak ekshumacije i obdukcije ukoliko obitelj to zatraži.

Pri kraju aktualnog sata, Siniša Prpić je kazao kako bi gradonačelnik Kirin trebao odstupiti, a s njim i svi vijećnici. Te da ne vidi da će Ivica Kirin podnijeti ostavku, pozvao je svih 7 oporbenih vijećnika da napuste sjednicu što su oni i učinili. 

- Ja sam crna ovca i trn u oku medija, ništa nisam mogao znati. U trenutku kad sam saznao za kriminalne radnje, odmah sam podnio kaznenu prijavu. U medije sam izašao s informacijom da se radilo o kocki, jer su gradom kolale razne informacije koje sam priopćenjem želio zaustaviti - pojasnio je Kirin.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message