Obavijesti

News

Komentari 151

'Ja sam dijete silovanja, muka mi je od savjeta političara...'

'Ja sam dijete silovanja, muka mi je od savjeta političara...'

Pronašla sam čovjeka koji mi je silovao majku. Pokucala sam mu na vrata. Otvorila je njegova supruga. Rekla sam mu da sam došla vidjeti to smeće. Žena se skoro onesvijestila, priča nam Danijela

VIDEO

Ja sam dijete silovanja i najbolje znam kakve su posljedice za dijete koje je začeto na taj način. Poručila bih svim političarima da se ne petljaju u takva intimna pitanja i svaka žena treba imati pravo sama odlučiti što će napraviti.

Škoro o pobačaju: Ako silovana žena zatrudni, mora se s obitelji dogovoriti što će učiniti
Škoro o pobačaju: Ako silovana žena zatrudni, mora se s obitelji dogovoriti što će učiniti

Rekla nam je to Danijela Đorđević (47) iz Pule, koju je majka začela s 14 godina, kad je bila silovana. Do porođaja se skrivala i bježala od kuće. Danijela je još prije deset godina za Express ispričala svoju potresnu životnu priču, a slušajući komentare političara na temu koju ona živi cijeli život, kaže, ne može promatrati u tišini.

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje, no pričati o pravima žena, zaključivati što bi silovane žene i ta djeca trebala raditi previše je i za političare. Cijeli moj život obilježen je tim činom - kaže nam Danijela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Opisala je i kako je to saznanje na nju utjecalo.

Tražila čovjeka koji je uništio život njezinoj majci

- Od toga se ne možete oporaviti. Cijeli život nešto vam nedostaje i pitate se zašto baš ja, a dok nisam saznala kako sam nastala mučila su me pitanja poput: ‘Zašto me majka napustila, zašto sam bez roditelja’ - priča Danijela, koju je odgojila baka, o kojoj ima samo riječi hvale.

Upravo joj je ona, kako se bližila punoljetnosti, polako i pažljivo pričala kako je došla na svijet.

- Teško sam to prihvatila, a posljedice osjećam cijeli život - rekla je Danijela.

Bila je odlučna pronaći čovjeka koji je uništio život majci.

- Muškarac koji je silovao moju majku kao dijete neko vrijeme bio je podstanar kod bake. U Zagrebu su ga čekali žena i sin dok je u Puli uništavao život maloljetnici i njezinoj obitelji. Baka je, uz moju majku Mirelu, rodila još 12-ero djece, sama na sjeniku. Živjela je u siromaštvu kakvo je danas teško zamisliti - priča Danijela, koja je i sama kao dijete bila željna svega.

- Dok sam ja maštala o čokoladama, majka se prodavala na ulici, drogirala, preprodavala drogu i više vremena provodila u zatvoru nego na slobodi. Sve do 12. godine me posjećivala ili ja nju u pritvorima. Kako sam odrastala, sve sam je više mrzila jer nisam shvaćala. Umrla je prije 15 godina. Da je živa, sve bih joj oprostila - kaže Danijela, koja je s 18 godina upoznala supruga Zorana, bubnjara kojeg Puljani znaju kao Đole Macola.

Žene su, nakon Srba i gejeva, postale meta klerikalne desnice
Žene su, nakon Srba i gejeva, postale meta klerikalne desnice

'Našla sam ga i pljunula to smeće'

Život joj je tad počeo ispisivati ljepše i vedrije stranice.

- Đole i moje dvoje djece sve su mi u životu. On je otac i suprug kakvog bi si svaka žena poželjela. Uz mene je bio u svim teškim, kao i sretnim trenucima. Dizao bi me kad god bih poklekla. Nasmijava me cijeli život. On je jednostavno neiscrpna pozitivna energija koja na mene djeluje kao eliksir mladosti - priča Danijela, koja je od saznanja da je dijete silovatelja zamišljala susret s njim gdje mu govori sve što joj je na duši.

- Godinama sam pokušavala doći do spisa koji je duboko bio zakopan na sudu u Puli. Naime, djed i baka prijavili su silovatelja, koji je sve zanijekao. Kasnije se DNK analizom dokazalo da mi je otac pa je morao za mene plaćati alimentaciju, ali nikad ništa nije platio. Na kraju sam došla do spisa i izbezumljeno ih satima čitala. S navršenih 26 godina otputovala sam u Zagreb i pokucala na vrata mojega oca.

Otvorila je žena i rekla da ga nema.

- Po pogledu sam shvatila da zna tko sam jer mu dosta sličim. Nisam se dala smesti i opet sam kucala. Otvorila je, a ja sam joj rekla da sam samo došla vidjeti to smeće. Kad se pojavio, pljunula sam ga i izvrijeđala te mu bacila spise u lice. Njegova supruga se šokirala i umalo onesvijestila jer je tek tad saznala što se zaista dogodilo. On joj je ispričao kako ga je zavodila 18-godišnjakinja pa je poklekao. To nam je bio jedini susret u životu - rekla je Danijela, dodajući kako je suprug ostao pričati sa silovateljem.

'Muž i liječnici vratili su me u život'

Kaže da mu je rekao da mu je žao zbog svega, ali da mu je Danijela sad uništila život.

- Ni sad ne mogu shvatiti kako ga nije bilo sram, no tim posjetom za mene je završila ta ružna priča - kaže Danijela.

Većinu života posvetila je humanitarnom radu.

- Sve što jesam i što sam proživjela ostavilo je traga na moju psihu. Imala sam i krize, no liječnici i suprug ponovno su me vratili u život. Gledajući tuđe tragedije često se prisjetim svoje i to me umalo psihički slomilo. No izgleda da najjači nose najteže križeve pa je meni moj očito podnošljiv - kaže Danijela.

Ona je “ono dijete” o kojima pričaju u ovo predizborno vrijeme političari, ljudi koji se bore za mjesto u Saboru ne bi li, kako oni kažu, Hrvatsku mijenjali na bolje. Što god radili, Danijela im poručuje da ne pričaju o nečemu što ne mogu ni spoznati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti