Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Jabuke su ručno ubrane, vidio sam tragove guma u zemlji...

Tijekom produljenog vikenda Milanu Milivojeviću kradljivci su sa plantaže jabuka ukrali čak 20 tona jabuka koje nisu bile ni zrele. Štetu je primijetio radnik

Anto MagzanPIXSELL
Foto: Anto MagzanPIXSELL
52 komentara

Jabuke su ručno pobrane jer su se vidjeli tragovi guma u zemlji. Mogli su ih izvesti jedino traktorom, rekao je Milan Milivojević, vlasnik osam voćnjaka.

Iz voćnjaka u mjestu Kolarec, tijekom produljenog vikenda, ukradeno je oko 20 tona jabuka. Jabuke su još bile zelene i pošpricane su fungicidom koji spada u skupinu najslabijih otrova. Krađu je prijavio radnik koji brine o plantaži. U ponedjeljak je krenuo u obilazak i naišao na prazna stabla. Jabuke još nisu bile zrele, a prva berba se očekivala tek početkom listopada.

- Samo dva dana prije krađe pošpricao sam ih fungicidom. Od tretiranja do konzumacije mora proći najmanje 40 dana, a sedam dana ih se ne smije uopće dirati - rekao nam je radnik u voćnjaku Patrik Kos.

- Jabuke se ne smiju jesti dok se na njima ne razgradi fungicid. Onaj tko ih pojede će se otrovati i bit će mu mučno - rekao nam je Željko Budinšćak iz Centra za poljoprivredu, hranu i selo

Uzgajivaču jabuka ovo nije prvi put da su mu pokrali voće. Bez 600 tek posađenih sadnica jabuka ostao je u ožujku, a u lipnju i bez tone krušaka.

- Još ni jednom policija nije uspjela otkriti počinitelja. U selu nitko ništa nije vidio ni čuo. Lopov je vjerojatno netko u blizini - rekao je radnik. Ove godine ostali su bez 200.000 kuna zarade.

Možda vas zanima i ovo:
Message