News

Komentari 12

Jack Trbosjek bio inspektor S. Yarda i lovio je samog sebe?

Jack Trbosjek bio inspektor S. Yarda i lovio je samog sebe?

Nakon sumnji da je poznati serijski ubojica bio član kraljevske obitelji ili lokalni mesar, sada se tvrdi kako je Jack Trbosjek zapravo bio detektiv koji je vodio istragu

Španjolski pisac tvrdi kako je otkrio misterij smrti star 120 godina. Prema njegovim tvrdnjama Jack Trbosjek bio je detektiv koji je lovio serijskog ubojicu - samog sebe.

Šef inspektora Scotland Yarda Frederick Abberline je muškarac koji je ubio i osakatio najmanje pet žena u Londonu 1888. godine, prenosi Daily Mail

Do tog otkrića došao je španjolski pisac Jose Luis Abad (84). Svoju tezu predstavio je u knjizi "Jack Trbosjek: Najinteligentniji ubojica u povijesti". Knjiga je objavljena prošli tjedan u Španjolskoj. Abad je usporedio rukopis Abberlinea s rukopisom Jacka Trbosjeka iz njegova dnevnika. Dnevnik se pojavio  u Liverpoolu 1992. godine. Abad je izjavio kako nimalo ne sumnja da je Abberline bio Jack Trbosjek jer rukopis ne laže.

Dnevnik se pripisuje trgovcu pamukom u Liverpoolu, Jamesu Maybricku, kojega također identificiraju kao Jacka Trbosjeka. Mnogi stručnjaci tvrde kako je dnevnik prijevara. Abad vjeruje kako je dnevnik autentičan, ali da autor nije Maybrick, već Abberline.

Detektivu je slučaj dodijeljen nakon smrti Mary Ann Nichols u kolovozu 1888. Umro je 1929. u dobi od 86 godina u svojem domu u Bournemouthu.

Prošli mjesec procurila je informacija kako Scotland Yard vodi pravnu bitku da zadrži tajnima arhive o Jacku Trbosjeku koje je sastavila posebna grupa službenika.

Najčitaniji članci