News

Komentari 18

Jadranka Kosor je otvorila novi dio Istarskog ipsilona

Jadranka Kosor je otvorila novi dio Istarskog ipsilona

Premijerka Jadranka Kosor otvorila je u nedjelju svečano dio Istarskog ipsilona, autocestu Pula - Kanfanar. Za otvaranja Ipsilom je bio prohodan

Dionicu punog profila autoceste istarskog Ipsilona u dužini od 28 kilometara, od čvora Pula do čvora Kanfanar, pustili su u nedjelju u promet. Dionicu je otvorila predsjednica Vlade Jadranka Kosor nakon prigodnih govora direktora Bina Istre, Davida Gabelice, ministra Kalmete i župana Istarske županije Ivana Jakovčića.
- U ovako teškim trenucima svaki ovakav događaj je dokaz da možemo i da ćemo izaći iz krize ali je važno da se držimo zajedno - kazala je premijerka Kosor. Dodala je da je otvaranje prve dionice autoceste važno za gospodarstvo Istre, ali i cijele Hrvatske. Kazala je kako će Vlada i dalje podupirati projekte u Istri, uključujući i muzej Guggenheim. Prvi dio buduće autoceste ima 3 čvora: Vodnjan-sjever,Vodnjan-jug i Pula, kao i 27 nadvožnjaka ili podvožnjaka. Izgradnja tog dijela autoceste stajala je 86 milijuna eura, dok će cijela dionica Umag-Kanfanar, dužine 49,2 kilometara, doći 320 milijuna eura. Na otvaranju su, osim brojnih uzvanika iz javnog i političkog života bili i ministri Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Đuro Popijač te istarski župan Ivan Jakovčić. Porečko-pulski biskup Antun Bogetić je blagoslovio novu dionicu. Ovaj dio Ipsilona završen je čak 19 mjeseci prije ugovorenog roka, a cijela investicija iznosila je 85 milijuna eura. Od 18 sati započinje naplata vožnje, a vožnja od Pule do Kanfanara iznosit će 12 kuna, od Vodnjana jug do Kanfanara 9, a od Vodnjana sjever do Kanfanara 6 kuna.

Najčitaniji članci